Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ahold Delhaize onderuit op Damrak

Ahold Delhaize onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van supermarktconcern Ahold Delhaize ging vrijdag onderuit op het Damrak door de dreiging van een prijzenslag op de Amerikaanse markt. De AEX-index stond mede daardoor in de min. De beurshandel stond verder in het teken van de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 518,65 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 788,32 punten. De beurs in Londen steeg 0,2 procent. Parijs en Frankfurt stonden vlak.

Ahold Delhaize bungelde onderaan de AEX met een verlies van ruim 4 procent. Internetgigant Amazon liet weten de prijzen van een aantal populaire producten van de overgenomen Amerikaanse supermarktketen Whole Foods te gaan verlagen. Ahold Delhaize haalt het gros van zijn omzet uit de Verenigde Staten. In Parijs zakte het Franse supermarktconcern Carrefour 2 procent.

IMCD bovenaan

In de MidKap ging IMCD aan kop met een plus van 4 procent. De chemicaliëndistributeur zag zijn resultaten in de eerste helft van het jaar groeien. Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties, dat ook met cijfers kwam, klom 2,8 procent. Refresco sloot de rij met een min van 0,8 procent.

Kiadis Pharma zakte 7,7 procent. Het biotechnologiebedrijf, dat nog geen omzet draait, zag zijn verlies in het afgelopen halfjaar oplopen. Funderingsbouwer Sif zette de daling voort met een min van 4,7 procent. Het aandeel kelderde een dag eerder al ruim 14 procent na een verlaging van de winstverwachting.

Ajax verliest

Ajax leverde 3,7 procent in. De beursgenoteerde voetbalclub ontbreekt dit seizoen in de groepsfase van de Europa League. Brill dikte 2,5 procent aan. De wetenschappelijk uitgever zag de omzet in de eerste zes maanden van het jaar stijgen en verwacht over heel 2017 een omzetgroei van meer dan 10 procent.

In Londen steeg Provident Financial ruim 11 procent. De Britse kredietverstreker, die deze week 60 procent aan beurswaarde zag verdampen na een winstwaarschuwing, heeft het hoofd van de divisie consumentenleningen vervangen.

De euro was 1,1779 dollar waard, tegen 1,1801 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie klom 0,6 procent in prijs tot 47,72 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 52,37 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 25 augustus 2017 09:35
    Dan te bedenken dat dit nog maar de start is van de prijsoorlog in de VS. Ik hoop dat AD binnenkort rond de tafel gaat zitten met deskundigen om te kijken hoe het bedrijf kan worden opgesplitst. Er zit geen enkele synergie tussen het Europese deel en het VS deel. Dit het dwangmatig niet willen inzien hiervan kost de aandeelhouders heel veel geld.

    Ik hoop dat er snel een activistische aandeelhouder een brief gaat sturen. De beschermingsconstructie is eind volgend jaar weg volgens mij maar AD hoeft niet zo lang te wachten, ze hoeven geen gebruik ervan te maken.

    Ik denk dat er geen enkele aandeelhouder is die tegen de splitsing is.
  2. taurus86 25 augustus 2017 10:09
    Amazon in Retail: Gerard de Lange; Laker Airways; Air Berlin enz. Stunten met de prijs totdat de portemonnee leeg is.
    In Amerika zingt er een gerucht rond, dat Amazon te weinig winst maakt om zijn financieringskosten te kunnen betalen. Er wordt al over een 2e Lehman Brothers gesproken. Gerucht, Oké maar.....
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 10:25
    873,97
    +0,86% +7,46
  2. 27,780
    +0,62% +0,170

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links