Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzet Avantium loopt voor op schema

Gepubliceerd op 25 aug 2017 om 07:25 | Views: 4.685

Avantium 22 aug

2,50 -0,02 (-0,79%)

AMSTERDAM (AFN) - Het Amsterdamse chemiebedrijf Avantium heeft zijn omzetverwachtingen in de eerste helft van het jaar naar eigen zeggen overtroffen. De voormalige ontwikkelingstak van Shell deed goede zaken met zijn catalysatoren, vooralsnog de belangrijkste inkomstenbron.

De totale opbrengsten stegen ten opzichte van de eerste zes maanden van een jaar eerder met 37 procent tot 5,8 miljoen euro. Het verlies kwam uit op 9 miljoen euro, van bijna 7 miljoen euro een jaar eerder.

Avantium liet eerder al weten voorlopig niet of nauwelijks winst te zullen maken vanwege de forse investeringen in nieuwe technologieën. Zo wordt gewerkt aan een manier om suikers te winnen uit houtsnippers. Een andere veelbelovende techniek behelst het omzetten van suikers tot duurzaam plastic, als een alternatief voor onder meer PET-flessen. Avantium ging half maart naar de beurs en haalde daarmee ruim honderd miljoen euro op voor onder meer de bouw van een fabriek samen met het Duitse BASF.

Avantium gaf geen concrete omzet- en winstverwachtingen. Het bedrijf zegt zich te concentreren op het behalen van zijn strategische doelstellingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Avantium 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord