Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groter verlies en hogere omzet bij Galapagos

Gepubliceerd op 25 juli 2019 22:35 | Views: 6.712 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 25 feb

70,60 +0,32 (+0,46%)

MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft in de eerste van dit jaar een groter verlies in de boeken gezet dan een jaar eerder. De opbrengsten gingen wel wat omhoog. Verder blijkt uit het halfjaarbericht van Galapagos dat het bedrijf erg optimistisch is over de recent aangekondigde megadeal met samenwerkingspartner Gilead Sciences.

Onder de streep was sprake van een verlies van 95,9 miljoen euro, tegen een min van 59,1 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. Het operationeel verlies liep daarbij op van 65,8 miljoen euro tot 97,6 miljoen euro en de opbrengsten gingen van 101,9 miljoen naar 108,5 miljoen euro. Ook wordt gesproken van een "sterke klinische voortgang" en verdere uitbouw van de "brede en diepe" pijplijn.

"We vieren dit jaar ons 20-jarig bestaan, en wat een jaar is dit al geweest", aldus topman Onno van de Stolpe. Hij wijst nogmaals op de voordelen van de deal met Gilead. Het Amerikaanse farmacieconcern zal de komende tien jaar geen overnamebod doen op Galapagos. In ruil daarvoor wordt de samenwerking nog nauwer. Met de deal zijn miljarden euro’s gemoeid.

Galapagos gaat de middelen inzetten om zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten uit te breiden en te versnellen. Het bedrijf denkt de transactie in de loop van het derde kwartaal af te ronden. Daarna volgen een betaling van bijna 4 miljard dollar en een aandeleninvestering van 1,1 miljard dollar van Gilead. Afgezien van het geld van deze deal blijft de financiële leidraad voor 2019 bij Galapagos een zogeheten operationele cash burn tussen 320 miljoen en 340 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 56% zegt kopen 39 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 pe26 25 juli 2019 23:56
  quote:

  Balletje schreef op 25 juli 2019 22:43:


  Eerst nog maar een middel op de markt brengen.................  Ja, klopt. Volgend jaar. Filgotinib.

  Zullen veel reumatoïde artritis patiënten heel blij mee zijn.

  Filgotinib is zeer goed werkzaam en zeer veilig. Beter dan haar concurrente medicijnen.

  En daarna komen er in rap tempo nieuwe indicaties en andere medicijnen van Galapagos bij.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare