Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lagere bezettingsgraad bij Vastned Belgium

Gepubliceerd op 25 juli 2019 18:29 | Views: 1.513

Vastned 28 mei

17,96 0,00 (0,00%)

GROENLO (AFN) - Nedap heeft in de eerste zes maanden de omzet in het eerste halfjaar met 2,6 procent zien dalen tot 94,2 miljoen euro. De terugkerende omzet van de Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, steeg wel en bedraag nu bijna een kwart van alle omzet.

Het technologiebedrijf voerde de omzet op bij de divisies Healthcare, Identification Systems, Light Controls en Security Management. Bij Livestock Management, Retail en Staffing Solutions daalden de opbrengsten juist.

De operationele winst daalde met bijna een vijfde tot 8,1 miljoen euro door investeringen in de organisatie. Onder de streep hield Nedap 6,7 miljoen euro over, vergeleken met 8,8 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2018.

Nedap France

Nedap verwacht nog altijd dat de omzet over heel 2019 hoger uitvalt dan een jaar eerder.

Nedap maakte verder bekend zijn Franse dochter Nedap France aan investeringsmaatschappij B&Capital te verkopen. Daar houdt het Twentse bedrijf netto 14,5 miljoen euro aan over. Dat resulteert in een boekwinst van ongeveer 10 miljoen euro.

Onderhandeling

Begin deze maand had Nedap al bekendgemaakt samen met de andere aandeelhouders van Nedap France in exclusieve onderhandeling te zijn met B&Capital. Nedap verwacht dat de transactie op korte termijn kan worden afgerond. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf had een belang van 49,8 procent in Nedap France.

Het technologiebedrijf wil de opbrengst van de verkoop via een eenmalige verhoging van het dividend grotendeels teruggeven aan zijn aandeelhouders. De hoogte van dat dividend maakt het bedrijf bekend als het de jaarcijfers over dit jaar presenteert.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Vastned 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Vastned

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare