Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen in mineur na rentebesluit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag overwegend in het rood gesloten na het rentebesluit van Europese Centrale Bank (ECB). Die hield de rente gelijk, maar ECB-voorzitter Mario Draghi hintte op een renteverlaging in september. Op het Damrak verwerkten beleggers bovendien een flink aantal kwartaalcijfers, waaronder die van AEX-fondsen Unilever, Aalberts en RELX.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,8 procent lager op 578,82 punten. De MidKap ging 0,2 procent omhoog tot 834,50 punten. Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 1,3 procent.

Sommige marktpartijen hadden verwacht dat de ECB de rente nu al zou verlagen, maar die besloot het huidige lage niveau te handhaven. Wel werd nadrukkelijk de mogelijkheid van een nog lagere rente opengehouden. Draghi liet weten dat de vooruitzichten slechter en slechter worden, vooral in de industrie. De kans op een recessie acht de ECB nog altijd klein.

MidKap

Aalberts zette in de eerste jaarhelft hogere resultaten in de boeken. Het industrie- en technologieconcern werd 5 procent hoger gezet en was koploper in de AEX. RELX verloor juist 3,9 procent na een tegenvallend handelsbericht. Unilever zakte 2,1 procent. Analisten hadden meer verwacht van de onderliggende groei van het levensmiddelenconcern.

Arcadis was de grootste stijger in de MidKap met een plus van 7 procent. Het advies- en ingenieursbureau boekte in de eerste jaarhelft meer omzet en voerde de winstgevendheid op. Chiptoeleverancier Besi won 1,5 procent, ondanks een tegenvallende omzetprognose voor het derde kwartaal. Bij de kleinere bedrijven werd Pharming 12,8 procent meer waard. De biotechnoloog zag omzet en het resultaat in de eerste jaarhelft flink groeien.

LVMH

Danone steeg 2,5 procent in Parijs. Het voedingsmiddelenconcern zag de kwartaalomzet sterker dan verwacht groeien. Het Franse luxeconcern LVMH verloor 1,1 procent ondanks een flinke omzetgroei in de eerste zes maanden van dit jaar. In Brussel steeg bierbrouwer AB InBev 4,3 procent dankzij sterke resultaten.

De euro was 1,1160 dollar waard tegen 1,1143 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 56,48 dollar. Brentolie steeg 0,9 procent in prijs tot 63,74 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links