Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow verliest omzet door lagere prijzen

Gepubliceerd op 25 juli 2019 14:14 | Views: 1.527

DSM 15:26

135,15 -1,10 (-0,81%)

MIDLAND (AFN/BLOOMBERG) - Dow heeft in zijn eerste kwartaal als onafhankelijk bedrijf een lagere omzet in de boeken gezet. Het gaat om de in april afgesplitste divisie Materials Science van de Amerikaanse chemiereus DowDuPont. Dow had last van de lagere prijzen voor zijn producten waar onder plastic polyethyleen.

De opbrengsten kwamen in het tweede kwartaal uit op 11 miljard dollar, een daling van bijna 14 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dow zag de prijzen in zijn afzetmarkten met zo'n 9 procent dalen. Ook de ongunstige wisselkoerseffecten speelden de onderneming parten. De enige meevaller was hogere vraag naar plastic verpakkingen in de Golf van Mexico. De lagere prijzen namen een stevige hap uit de operationele winst, die in de meetperiode met ruim een derde daalde tot 1,1 miljard dollar.

DowDuPont maakte eerder al bekend zichzelf op te splitsen in een plasticfabrikant, een maker van specialistische chemicaliën en een landbouwtak. Alle drie vallen onder de houdstermaatschappij.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare