Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer omzet Volkswagen in moeilijke markt

Gepubliceerd op 25 juli 2019 08:35 | Views: 1.297 | Onderwerpen: autoindustrie

Volkswagen 29 sep

149,90 -0,20 (-0,13%)

VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 29 sep

138,60 +0,28 (+0,20%)

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet in de boeken gezet vergeleken met een jaar eerder. De onderneming houdt daarnaast vast aan zijn financiële doelstellingen, ondanks de moeilijke marktomstandigheden in de autosector. Concurrenten Daimler en BMW stelden eerder juist hun prognoses neerwaarts bij.

De opbrengsten stegen tot 65 miljard euro, tegen 61 miljard euro in het tweede kwartaal van 2018. Dat betekende een groei van 6,6 procent. Het Duitse concern groeide het snelst in Zuid-Amerika terwijl in Azië de zaken juist wat minder gingen. De autoverkopen kwamen wel lager uit dan een jaar eerder, op 2,8 miljoen voertuigen.

De winst, exclusief bijzondere tegen- en meevallers, bedroeg 5 miljard euro. Dat was een jaar geleden nog 5,6 miljard euro. Dat kwam neer op een krimp van 8 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen 67% zegt verkopen 3 stemmen
VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Volkswagen

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VOLKSWAGEN AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare