Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GM onderuit op Wall Street

GM onderuit op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsdag begonnen. General Motors (GM) was een opvallende daler op Wall Street na een winstalarm. De automaker was één van de vele bedrijven die met resultaten op de proppen kwam. Verder houdt de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker om handelsspanningen weg te nemen de gemoederen bezig.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 25.162 punten. De brede S&P 500 zakte een fractie tot 2820 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,2 procent aan tot 7854 punten.

Trump verstuurde voorafgaand aan het bezoek van Juncker een tweet waarin hij enigszins verrassend pleitte voor een afschaffing van alle handelsbarrières tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie. Hij dreigde eerder juist met fors hogere heffingen op Europese auto's en auto-onderdelen, bovenop de al geldende invoerheffingen op aluminium en staal.

GM verloor in de openingsminuten dik 6 procent aan beurswaarde. Het concern kampt met de gevolgen van van gestegen aluminium- en staalprijzen en ongunstige wisselkoerseffecten. GM zag de verkopen op de Amerikaanse thuismarkt wel stijgen en brak verkooprecords in China.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
General Motors Company
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links