Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oud-Fiat Chrysler-topman Marchionne overleden

Oud-Fiat Chrysler-topman Marchionne overleden

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig topman Sergio Marchionne van automaker Fiat Chrysler is overleden. Dat bevestigt zijn voormalige werkgever na berichten in Italiaanse media. Marchionne werd zaterdag vervangen als topman nadat zijn gezondheid sterk verslechterd was als gevolg van complicaties na een schouderoperatie. Hij is 66 jaar geworden.

,,Wat we al vreesden is helaas uitgekomen'', zei president-commissaris van Fiat Chrysler John Elkann in een verklaring. ,,Sergio Marchionne, man en vriend, is overleden.''

Marchionne stond veertien jaar aan de leiding bij Fiat en onder zijn leiding fuseerde het Italiaanse bedrijf met het noodlijdende Amerikaanse Chrysler. Hij loste de schuldenlast van het fusiebedrijf begin dit jaar af. Marchionne zou in april al aftreden als topman. De Brit Mike Manley volgde hem op.

Fiat Chrysler kwam ook met cijfers over het tweede kwartaal, het laatste met Marchionne aan het roer. Daarin verkocht het Italiaans-Amerikaanse bedrijf meer auto's, vooral in Noord- en Latijns-Amerika, en ging de omzet omhoog naar 29 miljard euro. De verkopen in China vielen echter tegen. Met name SUV's en Maserati's liepen daar niet zo goed. De nettowinst viel met 754 miljoen euro een derde lager uit dan een jaar eerder. Fiat Chrysler stelde verder zijn verwachtingen voor de omzet en het bedrijfsresultaat in het hele jaar naar beneden bij.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links