Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Monster spelbreker op feestje Randstad'

AMSTERDAM (AFN) - Monster vormt een smet op het blazoen van uitzendreus Randstad. Afgezien van de prestaties van het vorig jaar ingelijfde vacaturesitebedrijf liet Randstad in het tweede kwartaal wel goede resultaten zien. Dat stellen analisten van KBC Securities.

De marktvorsers zijn onder meer erg positief over de sterke omzetgroei van Randstad in Europa. Maar dit zorgde groepsbreed niet voor echt veel beter dan verwachte cijfers. Bij Monster nam de omzet juist met 16 procent af, ondanks dat er toch significant is geïnvesteerd in bijbehorende marketing.

KBC vindt verder onder meer de brutowinst van Randstad wat tegenvallen. Omdat het aandeel Randstad in de markt de laatste tijd relatief laag gewaardeerd is, verwachten de analisten dat beleggers op de beurs toch positief zullen reageren op het kwartaalbericht.

Koersdoel

Volgens Theodoor Gilissen is er bij Randstad sprake van een ,,verrassend hoge" autonome omzetgroei, die ook nog even lijkt aan te kunnen houden. Vooral de prestaties in Frankrijk waren volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen ,,een grote verrassing". Door de hoger dan verwachte omzetgroei kwam ook de operationele winst uit boven consensus.

De integratie van Monster noemde Van Beek een van de belangrijkste uitdagingen waar Randstad voor staat, evenals de digitalisering in het arbeids- en wervingsproces.

Theodoor Gilissen herhaalde zijn advies aanbevolen met een koersdoel van 60 euro. Dezelfde prijs die KBC hanteert met daarbij een accumulate-advies. Het aandeel Randstad stond tegen het einde van de ochtend 6,6 procent in de plus op 52,42 euro. Daarmee was Randstad met afstand de sterkste stijger in de AEX.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Winsthalvering bij Randstad

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RANDSTAD NV

45,000 23 apr
-3,500 -7,22%
Premium

Winsthalvering bij Randstad

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links