Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Resultaten BinckBank beter dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, dankzij de sterke toename van het handelsvolume van beleggers na het brexit-referendum. Dat stelden analisten van KBC Securities maandag. Het aangepast nettoresultaat van Binck kwam met een totaal van 7,7 miljoen euro een tiende hoger uit dan de kenners bij de Belgische zakenbank hadden voorzien.

In aanloop naar de Britse volksraadpleging zag Binck het aantal transacties van zijn klanten nog teruglopen, omdat beleggers een afwachtende houding aannamen. Toen de uitslag bekend werk kreeg de broker het echter heel erg druk door klanten die wilden handelen. Dit zorgde voor extra inkomsten.

De analisten vinden het dividend van Binck wel tegenvallen. Het interim dividend kwam uit op 0,04 euro tegen 0,14 euro per aandeel een jaar geleden. Ook de prestaties dochterbedrijf Alex Vermogensbeheer stelden KBC teleur. Alex wist geen positieve rendementen te behalen.

KBC houdt zijn advies voor Binck onveranderd op accumulate, met een koersdoel van 6,50 euro. Het aandeel van de broker koerste maandag na ruim een half uur handelen bijna 5 procent in de plus op 4,78 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 25 juli 2016 10:55
    "Beter dan verwacht" !!!! winst gehalveerd en interim dividend van 0,14 naar 0,04. Kan het nog slechter??? Schijnbaar waren de verwachtingen nog negatiever, gezien het feit dat de koers oploopt door indekking short posities. Niettemin: de aandeelhouder zit met een halvering van de koers binnen een korte periode en het management vindt het prima.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links