Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brits Royal Mail wil 2000 managementbanen schrappen

Gepubliceerd op 25 juni 2020 08:54 | Views: 2.063

PostNL 06 aug

2,43 0,00 (-0,04%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse postbedrijf Royal Mail gaat tot wel 2000 managementfuncties schrappen als onderdeel van een herstructureringsprogramma. Dat meldde de onderneming bij de publicatie van de cijfers over boekjaar 2019-2020. Het bedrijf ziet zich mede door de coronacrisis genoodzaakt om in te grijpen. Vooral omdat de virusproblematiek zorgt voor veel lagere postvolumes.

Het 500-jaar oude bedrijf wil volgend jaar op personeelskosten structureel 130 miljoen pond, zo'n 144 miljoen euro, hebben bespaard. Verder worden de investeringen de komende twee jaar met 300 miljoen pond teruggebracht. Ondanks de ingrepen rekent Royal Mail erop dat de Britse post- en pakketactiviteiten in het lopende boekjaar verlieslatend zullen zijn.

Pakketbezorger GLS, die in Amsterdam is gevestigd, blijft volgens Royal Mail een belangrijk onderdeel voor het postbedrijf. Met die stellingname werden geruchten over een eventuele afsplitsing van GLS de kop ingedrukt. Door de crisis kent het pakketvervoer een opleving. Mensen bestellen uit vrees voor het virus meer online. De stijging van het pakketvolume was onvoldoende om de ineenstorting bij de postdivisie en de zakelijke post- en pakketbezorging van Royal Mail te compenseren. Verder moest het bedrijf meer kosten maken voor de inhuur van flexibele arbeidskrachten en het kopen van beschermende kleding.

De onderneming zette in het afgelopen boekjaar dat eindigde op 31 maart een gecorrigeerde winst voor belastingen van 275 miljoen pond in de boeken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare