Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Inspectie ministerie onderzoekt storing 112

Gepubliceerd op 25 juni 2019 14:46 | Views: 1.188

KPN 07 aug

2,13 -0,01 (-0,33%)

DEN HAAG (AFN) - De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat samen met het Agentschap Telecom en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de telefoonstoring van maandag bij KPN onderzoeken. Daardoor was onder meer het noodnummer 112 urenlang onbereikbaar.

"Er wordt onder meer gekeken hoe de crisiscommunicatie bij de uitval van 112 is verlopen", aldus een woordvoerder van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Het noodsysteem, dat 112 bij storingen in de lucht moet houden, werkte ook niet.

De Tweede Kamer reageerde maandag geschrokken op de storing en vroeg om opheldering. Behalve 112 waren ook meerdere gemeenten, de kustwacht, veiligheidsregio's, ziekenhuizen en waterschappen uit de lucht. In het vragenuurtje gaf minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) dinsdag een toelichting aan de Kamerleden.

In 2013 kwam de inspectie met aanbevelingen rondom de '112-keten', naar aanleiding van storingen in het jaar ervoor. Het noodnummer was tussen maart en november 2012 op acht momenten onbereikbaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare