Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

American Express wint grote mededingingszaak

Gepubliceerd op 25 jun 2018 om 17:48 | Views: 1.207

American Express Company 17 okt

119,10 +1,69 (+1,44%)

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft American Express gelijk gegeven in een jarenlange mededingingszaak tegen het bedrijf. De zaak kon grote gevolgen hebben als de rechters hadden geoordeeld dat de creditcardmaatschappij de concurrentie op ongeoorloofde wijze buitenspel had gezet.

De hoogste rechtbank van de Verenigde Staten achtte echter niet bewezen dat er sprake was van concurrentievervalsing. Het Amerikaanse ministerie van Justitie en elf vonden dat de creditcardmaatschappij concurrenten dwars had gezeten via contracten met winkeliers.

American Express vraagt winkeliers hogere vergoedingen dan veel concurrenten. Contractueel wordt het die winkeliers verboden om klanten ertoe te bewegen creditcards te gebruiken van andere maatschappijen, die lagere kosten in rekening brengen. Volgens de Amerikaanse overheid maakte het bedrijf daarmee misbruik van zijn positie om zijn tarieven voor winkeliers kunstmatig hoog te houden.

Het hooggerechtshof oordeelde dat de prijsverhogingen van American Expres voor winkeliers in de afgelopen jaren legitiem waren, omdat ook de dienstverlening naar klanten toe beter werd. Consumenten profiteren daar juist van. Omdat ook zij deel uitmaken van de markt voor creditcards, is volgens de rechters geen spraken van concurrentievervalsing.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
American Express Company 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

American Express Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links