Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Beter Bed wil terugbetaling aandeelhouderslening uitstellen'

Gepubliceerd op 25 mei 2020 22:15 | Views: 4.159

Beter Bed 03 jul

1,84 +0,01 (+0,66%)

AMSTERDAM (AFN) - Matrassenspecialist Beter Bed gaat proberen om vanwege onzekerheid over de coronacrisis de terugbetaling van een belangrijke lening van vermogende aandeelhouders uit te stellen. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van uitspraken van Beter Bed-topman John Kruijssen.

"Onze liquiditeit is toereikend om af te lossen, maar je wilt dat geld binnenboord houden omdat je niet weet wat er gaat gebeuren", heeft Kruijssen gezegd tegen de krant. Hij verwacht dat de aandeelhouders "op de juiste manier" zullen reageren op zijn verzoek.

Vorig jaar gaven drie aandeelhouders Beter Bed nog een lening van 7 miljoen euro, tegen een rente van 30 procent. Dankzij dit krediet slaagde de onderneming overeind te blijven ondanks de problemen bij een Duitse dochter.

Volgens het FD is duidelijk dat bij een eventueel uitstel van terugbetaling stevig onderhandeld zal moeten worden over nieuwe voorwaarden. Een van de leninggevers, investeringsmaatschappij Teslin, laat bij monde van fondsmanager Jan-Jaap Bongers aan de krant weten "natuurlijk begrip" te hebben voor het verzoek, maar "liever te zien dat wordt afgelost". De vervaldatum ligt vooralsnog in juli, aldus de krant.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed 50% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
  1. BDP54 27 mei 2020 17:30
    Een geBED zonder end lijkt het wel. De leiding van Beter Bed doet weer een greep in de trukendoos om het bedrijf overeind te houden, lijkt het. Nu nog even bij de banken langs om uitstel te vragen. En daarna een belletje naar de eigenaar van de verkochte distributiecentra om uitstel te vragen van de leaseverplichtingen. Is dit de manier om een bedrijf te leiden? Volgens de RvC van Beter Bed wel, want die belonen de CEO nog eens extra met € 351.000 omdat hij een faillissement heeft voorkomen. Dit schijnt niet tot het normale takenpakket van een CEO te horen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare