Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Albert Heijn stapt over op digitale koopzegels

Gepubliceerd op 25 mei 2020 09:13 | Views: 6.070

Ahold Delhaize 09:59

24,16 +0,29 (+1,21%)

ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn gaat vanaf volgende maand zijn koopzegels ook via zijn app aanbieden. De bestaande koopzegels verdwijnen eind dit jaar. Klanten die nog een incompleet zegelboekje hebben, kunnen dat voor die tijd vol maken, aldus de supermarkt. Albert Heijn introduceerde vorig jaar al digitale zegeltjes in de app, maar dat gold alleen voor spaaracties zoals bijvoorbeeld het sparen voor kristalglas glazen.

Klanten kunnen zich in de AH-app aanmelden voor het spaarprogramma met koopzegels. Dan kopen ze automatisch een koopzegel ter waarde van 10 cent bij elke euro die zij besteden in de winkel of op ah.nl, als ze hun persoonlijke bonuskaart scannen. Bij een vol boekje met 490 zegels ter waarde van 49 euro, ontvangen klanten 52 euro.

Albert Heijn claimt dat digitaal sparen milieuvriendelijker is. Daarnaast neemt het besmettingsrisico met het coronavirus af. Zo hoeven medewerkers niet meer een papieren boekje te verwerken, dat de klant net in zijn handen had. Albert Heijn stopte in maart tijdelijk met zijn spaaracties vanwege het extra contact tussen de klant en de kassamedewerker dat ermee gepaard ging.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 stockholder 25 mei 2020 10:09
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 25 mei 2020 09:31:


  Of dat zo slim is ,veel oudjes kopen zegels die zullen wel stoppen er mee .
  Aangezien vele geen smartphone hebben.
  Dus zullen dan ook wel niet echt meer een blokje om gaan voor de AH winkel.  Met alle respect: ik vind jouw visie te kort door de bocht.
  Oudjes besteden minder dan jonge gezinnen. Naar mate ze ouder worden gaan ze steeds minder consumeren. Een bedrijf behoort vooruit te kijken en moet daar op inzetten waar geld valt te verdienen. (wet op de economie)
  AH is innovatief. Andere supers zullen volgen.
  Het bedrijf maakt gebruik van de Coronaperikelen. De echte winst zit natuurlijk in de handlingskosten. Van mij krijgen ze een DUIM
 2. forum rang 8 Govertje goudglans 25 mei 2020 12:28
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 25 mei 2020 09:31:


  Of dat zo slim is ,veel oudjes kopen zegels die zullen wel stoppen er mee .
  Aangezien vele geen smartphone hebben.
  Dus zullen dan ook wel niet echt meer een blokje om gaan voor de AH winkel.
  Aangezien ik het me kan veroorloven koop ik alles bij lokale supers en boeren ,als die het echt niet
  Hebben wat ik zoek koop ik dat bij AH die zegels mogen ze houden ,eerlijk is mooie winkels
  Gun het ze niet
 3. Freakertje 25 mei 2020 14:02
  quote:

  A 's schreef op 25 mei 2020 11:21:


  En bovendien hoef je niet op te geven in box3 voor de vermogensrendementsheffing want AH is geen bank.

  Alle cash en tegoeden boven de grofweg €500,- dien je gewoon op te geven, dus dit is volstrekte onzin. En in het onwaarschijnlijk geval dat je bedoelde dat de box3 over je rendement gaat, dan is het nog grotere onzin wat je hier schrijft.
 4. Gregoor 25 mei 2020 18:44
  quote:

  A 's schreef op 25 mei 2020 11:21:


  Het digitaal sparen lijkt mij een prima idee. 10% van je boodschappen sparen kan een mooi kapitaaltje worden en daarbovenop nog een hoge rente. En bovendien hoef je niet op te geven in box3 voor de vermogensrendementsheffing want AH is geen bank.

  Wanneer je voor 490 euro aan boodschappen koopt mag je voor 49 euro aan zegels sparen. Daar krijg je vervolgens 52 euro voor terug.

  Dit betekent dat je 3 euro winst maakt/terug krijgt voor elke 490 euro aan boodschappen. Dat is 0,61% van je aankoopbedrag terug. Denk niet dat dat voor mensen snel een mooi kapitaaltje oplevert...

  Stel, ik heb een gezin en doe elke week voor 100 euro boodschappen bij Albert Heijn, dan levert me dat per jaar nog geen 32 euro op. Daar wordt je niet snel rijk van.
 5. Mr.Windows 25 mei 2020 22:28
  grappig al die reacties en er zijn genoeg ouderen met een smartphone maar mooi dat de IEX community zich zorgen maakt.
  AH loopt inderdaad overal voorop en zal genoeg ondersteuning bieden als "ouderen" mee willen doen maar het niet kunnen. Er lopen genoeg medewerkers rond met een klantenservicebalie.

  Ik ga nu gewoon beginnen en iedere euro is er één!
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare