Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fugro krijgt eerste betaling voor verkoop belang HMN

Gepubliceerd op 25 mei 2020 07:33 | Views: 6.000

Fugro 06 aug

3,56 -0,07 (-2,04%)

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft de eerste betaling ontvangen voor de verkoop van zijn indirecte belang in Huawei Marine Networks (HMN). HMN is een samenwerkingsverband van de Amerikaanse bodemonderzoeker Global Marine Group (GMG), waarin Fugro eerder investeerde. GMG verkoopt een minderheidsbelang in HMN aan Hengtong Optic-Electric.

Fugro ontving 17,3 miljoen dollar van de transactie, die al vorig jaar werd aangekondigd. Toen was Fugro indirect goed voor ongeveer 33 miljoen dollar aan aandelen in HMN. Het resterende belang wordt nog behouden onder een putoptie-overeenkomst van twee jaar. Daarvan wordt momenteel een opbrengst van 10 tot 15 miljoen dollar verwacht, laat de bodemonderzoeker weten. Fugro wil de opbrengst gebruiken om zijn schulden te verminderen.

De betaling komt bovenop de miljoenen die Fugro in het eerste kwartaal kreeg voor de desinvestering van zijn belang in GMG.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 87% zegt kopen 38 stemmen

Gerelateerd

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare