Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen in Europa blijven dicht bij huis

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index stond donderdagmiddag licht in de min. Op de deze rustige Hemelvaartsdag lukt het eigenlijk alle Europese beursgraadmeters niet echt om ver van de slotstanden van een dag eerder te komen. Blikvanger aan het Damrak blijft Ajax. De beursgenoteerde voetbalclub moet het bekopen dat Manchester United in de finale van de Europa League een maatje te groot bleek.

De AEX in Amsterdam noteerde rond 15.45 uur 0,1 procent lager op 527,35 punten. De MidKap was vlak op 796,84 punten. Londen en Parijs stonden ook vlak, Frankfurt zakte 0,2 procent.

Ajax dook bij de kleinere fondsen 6,3 procent in het rood. Het gaat om een opmerkelijk koersverlies omdat er normaal eigenlijk nooit zoveel in het aandeel Ajax wordt gehandeld. De voetbalclub plaatste zich door het verliezen van de finale niet voor de groepsfase van de financieel erg interessante Champions League.

OPEC

Verder was er bij beleggers aandacht voor de vergadering van oliekartel OPEC in Wenen. Daar is volgens ingewijden een akkoord bereikt over een verlenging van de productieverlaging tot eind maart volgend jaar.

De olieprijzen gingen toch wat omlaag. Er was bij oliehandelaren aanvankelijk nog enige hoop dat er mogelijk een grotere verlaging van de productie in zou zitten. De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde 0,6 procent lager op 51,04 dollar en Brent werd 0,4 procent goedkoper, op 53,73 dollar per vat.

Unilever

Lijstaanvoerder bij de Amsterdamse hoofdfondsen was Unilever, die 1,3 procent won. ArcelorMittal was daarentegen minder in trek. Het staalconcern verloor 1,9 procent en stond daarmee onderaan de lijst. Air France-KLM won 2,2 procent en toonde zich de onbetwiste leider in de MidKap. In Frankfurt deed branchegenoot Lufthansa het eveneens goed, met een plus van 3 procent.

Elders in Europa was er onder meer aandacht voor krantenbedrijf Daily Mail en afvaldienstverlener Renewi. Zij zakten in Londen respectievelijk 6 en 8,5 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Oliedienstverlener Petrofac speelde bijna 31 procent kwijt, nadat de operationeel directeur van het bedrijf werd geschorst vanwege een fraude-onderzoek.

De euro werd verhandeld voor 1,1215 dollar, tegen 1,1172 dollar bij het Europese beursslot op woensdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Teleurstelling 25 mei 2017 17:49
    Weer een enorm gelul. Neem AM. " minder in trek" WAAROM????
    Alleen maar lijstjes noemen, die zie ik zelf ook wel.....
    AH flink lager, enige reden??? Ook Shell fors lager, uitleg???
    Elke dag denk ik: waarom kijk ik eigenlijk.
    Let op: ik geef jullie niet de schuld, maar geef eens enig inzicht.....
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links