Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ford profiteert op thuismarkt

Gepubliceerd op 25 april 2019 22:55 | Views: 1.151 | Onderwerpen: autoindustrie

Ford Motor Company 16:50

6,11 +0,01 (+0,10%)

DEARBORN (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autobouwer Ford wist het afgelopen kwartaal de marktverwachtingen te verslaan, geholpen door goede prestaties op zijn thuismarkt. Dat gaf het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel een stevige duw omhoog.

Ford behaalde bijna al zijn winst in de Verenigde Staten, mede dankzij het succes van verschillende modellen pick-uptrucks. Op andere markten werd juist geld verloren, maar minder dan verwacht. Ook in Europa werd een kleine winst geboekt, terwijl de financieringstak van de onderneming groei liet zien.

,,We hebben nog een boel werk te doen'', zo zei financieel topman Bob Shanks wel. Maar hij heeft er vertrouwen in dat de resultaten over heel 2019 hoger uit zullen komen dan 2018. Ford zette in het eerste kwartaal een winst van bijna 1,2 miljard dollar in de boeken, van ruim 1,7 miljard dollar een jaar eerder. De omzet kwam 4 procent lager uit op 40,3 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ford Motor Company 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ford Motor Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare