Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zwak eerste kwartaal voor Nokia

ESPOO (AFN) - De Finse fabrikant van netwerkapparatuur Nokia heeft naar eigen zeggen een zwak eerste kwartaal achter de rug. De omzet steeg wel, maar daarbij moet worden aangetekend dat het bedrijf een jaar eerder ook een uitermate broos eerste kwartaal kende. Dat er onder de streep een tekort resteerde kwam voor veel kenners als een verrassing.

De omzet van Nokia kwam uit op ruim 5 miljard euro. Dat was 2 procent meer dan een jaar eerder. Exclusief wisselkoerseffecten was sprake van een daling van de omzet met 2 procent. Vooral in China en omstreken en het Midden-Oosten en Afrika werd fors minder geld verdiend. Ook in Europa, de grootste markt voor het bedrijf, was sprake van een iets lagere omzet.

Het kwartaal werd afgesloten met een aangepast operationeel verlies van 59 miljoen euro, tegen een winst van 239 miljoen euro een jaar eerder. Uitgaven aan 5G-netwerken namen als verwacht een hap uit de winst. Daarnaast kampt Nokia met stevige concurrentie op de markt voor 5G, wat voor prijsdruk zorgt.

Nokia houdt vast aan zijn verwachtingen voor heel 2019. Vooral de omzet van de 5G-divisie zal volgens het bedrijf een vlucht gaan nemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 april 2019 08:11

    Its all about 5G... baby !!

    Investeerders en overheden hebben nog geen idee over de impact omdat ze alles bij het oude willen houden.

    Macht over nieuws, controle over de burger en geld.

    5G, 6G, IoT, bitcoin is nieuwe tijdperk.

    Maar Overheid probeert censuur verder door te drukken. Met Kopierechten wordt een begin gemaakt. Zolang Europa een beetje links geindoctrineerd is, zullen wij vernieuwde technologie en ontwikkelingen altijd vertragen omdat ze de kennis niet in huis hebben (1e kamerleden zullen nog wel met 1e generatie Apple ipad werken of ze laten via kamerbodes hun brieven wisseling doen plaatsvinden - LOL).

    Bedrijven gaan door, burgers gaan door...

    Alleen gevestigde orde, zoals klimaatdrammers, kamerleden, analisten, anti bitcoin, blockchain, AFN zullen het altijd in een kwaad daglicht naar voren brengen.

    Samsung gaat biljoenen investeren
    ASML investeerde miljarden voor betere machines (nog steeds schrijven journalisten sceptisch of ze de omzetten wel halen)
    Huawei gaat Apple voorbij streven, want apple biedt alleen smart + phone + ear. Samsung laat ALLE apparaten met elkaar communiceren, net als Huawei.

    Wij staan voor een nieuwe digitale tijdperk, maar er wordt zo min mogelijk aandacht aan gegeven, want de basis binnen onze rechtstaat zal met zijn tijd mee moeten gaan.

    Gepensioneerde 1e kamerleden zullen plaats moeten maken voor jonge generatie... maar ja, wie wil dit nou.

    Coalitie partij niet en Huawei service willen ze helemaal niet.

    Spel der machten is begonnen.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links