Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chipconcern Qualcomm verhoogt omzet

SAN DIEGO (AFN) - Het Amerikaanse chipconcern Qualcomm, dat de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors wil overnemen, heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald. De winst viel wel een stuk lager uit dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf woensdag nabeurs op Wall Street bekend.

De omzet in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar steeg met 5 procent tot bijna 5,3 miljard dollar. De nettowinst halveerde op jaarbasis tot 363 miljoen dollar. Dat kwam hoofdzakelijk door een grote last voor het kostenbesparingsprogramma dat in januari werd aangekondigd. Daarbij moeten de kosten met 1 miljard dollar worden verlaagd.

Topman Steve Mollenkopf stelde in een toelichting dat Qualcomm beter presteerde dan verwacht met zijn chipactiviteiten en dat de focus onder meer ligt op afronding van de overname van NXP.

China

Vorige week werd nog bekend China meer concessies wil van Qualcomm voordat goedkeuring wordt gegeven aan de deal. China vreest dat de overname negatieve gevolgen kan hebben voor eigen bedrijven. Oorspronkelijk was het de bedoeling de overname ter waarde van meer dan 40 miljard dollar eind 2017 af te ronden. De deadline voor afronding van de deal is nu opgeschoven tot 25 juli.

Branchegenoot AMD opende ook de boeken. In het eerste kwartaal kwam de omzet van de onderneming uit op bijna 1,7 miljard dollar. Dat is 40 procent meer op jaarbasis. AMD keerde verder terug naar winst. Het bedrijf zette een positief resultaat in de boeken van 81 miljoen dollar. Dat zet af tegen een verlies van 33 miljoen dollar een jaar terug. Analisten wezen er op dat de resultaten van AMD aantonen dat het bedrijf marktaandeel weet te winnen op concurrent Intel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML
QUALCOMM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. ASML Holding 17 apr
    852,400
    -6,68% -61,000
  2. QUALCOMM 17 apr
    164,320
    -2,53% -4,260

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links