Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KLM-top hekelt stakingen Air France

KLM-top hekelt stakingen Air France

AMSTELVEEN (AFN) - De stakingen die momenteel bij Air France aan de lopende band plaatsvinden, hebben ,,desastreuze'' gevolgen voor moederbedrijf Air France-KLM. Dat zegt topman Pieter Elbers van zusterbedrijf KLM in een reactie op de acties bij de Franse luchtvaartmaatschappij. Hij wijst onder meer op de klantwaardering, de financiën en de reputatie van het concern.

,,Deze stakingen zijn ronduit slecht voor onze klanten, voor Air France en voor de gehele groep", aldus Elbers. Medewerkers van Air France legden in hun roep om meer loon al elf keer het werk neer. De acties zorgden inmiddels van een kostenpost van bijna 300 miljoen euro.

Elbers hoopt dat er snel een oplossing komt die een einde maakt aan de situatie. De KLM-topman sprak ook zijn steun uit aan de leiding van Air France-KLM. Topman Jean-Marc Janaillac maakte recent bekend zijn lot te verbinden aan een stemming onder het personeel van Air France over plannen voor een loonsverhoging.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 april 2018 11:59
    Met een beetje pech komen dadelijk de klm piloten ook met een looneis omdat de delta in het salaris weer groter wordt.

    Ik kan ze dan ook geen ongelijk geven.
    Dit gaat ook weer geld kosten.

    Er is een cultuurwijziging nodig in frankrijk. En dit keer niet met de franse slag, maar met de nederlandse poldervuist!
  2. Sjonnie2 25 april 2018 12:06
    Wat mij in bovenstaande reacties opvalt is dat er alleen over piloten gesproken wordt die staken, maar het is ook een gedeelte van het grondpersoneel en cabinepersoneel.
    En Janaillac wil de macht van de bonden breken met een stemming onder het personeel ?, ik hoop van harte dat hem dat lukt hij zal de eerste CEO zijn die dat voor elkaar weet te krijgen.
    Het is zelfs een Franse president nog nooit gelukt !
  3. Arie S 25 april 2018 12:48
    ik moet lachen bij deze berichten. Bij het samengaan van Air France en KLM was ik faliekant tegen. Nee riepen alle mensen om me heen dat is een goede "deal" We zien het nu. Modder maar lekker aan . Als we met Air France blijven samen gaan dan moet men dit accepteren. Dan gaat het niet veranderen.
  4. forum rang 4 havik of duif 25 april 2018 13:37
    Veel kritiek maar weinig realiteitsbesef. Overleven is al jaren schaalvergroting en anders speel je geen rol van betekenis binnen jouw vakgebied. Klm, Air Italia, Norway Air kunnen niet zelfstandig overleven, zie ook Air Berlin en Niki Air opgedeeld na faillissement. Bedenk wel, er is geen weg terug. Klm bestaat 100 jaar en Air France 85 jaar dus zijn deze stakingen straks ook weer geschiedenis. Verwacht wordt in 2030 een verdubbeling van het aantal passagiers.
  5. [verwijderd] 25 april 2018 16:47
    Elbers slaat de spijker op zijn kop. Alleen een beetje laat. Ik vlieg zelf heel veel, maar al jaren niet meer AirFrance-KLM. Ik wil als passagier geen last hebben van dat stakende tuig. Ik betaal geen duur vlieg ticket om vervolgens last te hebben van stakend tuig. Zoek maar een ander passagiers slachtoffer om jullie loonwensen over uit te vechten.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,212 10:42
-0,002 -0,02%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links