Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Afslanking drukt resultaten Coca-Cola

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Coca-Cola heeft zijn winst en omzet vorig kwartaal zien dalen. De resultaten van de frisdrankproducent stonden daarbij vooral onder druk door de maatregelen die worden genomen om het bedrijf af te slanken en op termijn winstgevender te maken.

Coca-Cola meldde dinsdag een omzetdaling van 11 procent in het eerste kwartaal, tot 9,1 miljard dollar. Die afname werd bijna geheel toegeschreven aan de structurele verandering van het concern, waarbij de focus wordt verlegd naar minder suikerhoudende dranken en de afstoting van veel bottelingsactiviteiten. Bovendien werd er 1 procent minder frisdrank aan de man gebracht.

De nettowinst van Coca-Cola lag vorig kwartaal met 1,2 miljard dollar een vijfde lager dan een jaar eerder. Daarmee werd net niet voldaan aan de verwachtingen van analisten. Op termijn hoopt Coca-Cola de winstgevendheid op te kunnen krikken, onder meer door zijn dranken in kleinere verpakkingen te verkopen.

Extra bezuinigingen

Het concern zet het mes ook dieper in de kosten, met de belofte van 800 miljoen dollar aan extra bezuinigingen. Eerder werden al besparingen van 3 miljard dollar aangekondigd.

Topman Muhtar Kent draagt volgende week de leiding van Coca-Cola over aan James Quincey. Hij moet het bedrijf verder wapenen tegen het groeiende verzet tegen frisdranken met veel suiker.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Coca-Cola voldoet aan eigen verwachting
  2. 29 dec Video: defensieve aandelen en energie getipt voor 2024 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Coca-Cola Company

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Coca-Cola Company

58,140 15 apr
-0,140 -0,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links