Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Besi blinkt uit op Beursplein 5

Besi blinkt uit op Beursplein 5

AMSTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan de chipindustrie Besi was dinsdag de hoogvlieger op het Damrak. Beleggers reageerden positief op het handelsbericht van de onderneming en zetten het aandeel fors hoger.

De hoofdindex op Beursplein 5 stond in het eerste handelsuur 0,1 procent hoger op 524,39 punten. De MidKap kreeg er 0,3 procent bij op 769,92 punten. Frankfurt steeg 0,1 procent, Parijs daalde 0,1 procent en de beurs in Londen stond nagenoeg onveranderd.

Besi was met afstand lijstaanvoerder bij de middelgrote fondsen met een winst van bijna 8 procent. De onderneming wist afgelopen kwartaal te profiteren van gunstige marktomstandigheden. Mede door sterke vraag vanuit de markt voor smartphones namen de winst en omzet van de toeleverancier aan de chipindustrie sterk toe. Ook over de toekomst is Besi positief.

Corbion

Bij de middelgrote fondsen ging Corbion (min 3,4 procent) stevig omlaag. De producent van voedingsingrediënten en bioplastic zag de verkopen in het eerste kwartaal iets dalen in vergelijking met een jaar eerder. Dat kwam volgens het bedrijf vooral door een volumedaling bij Food, wat maar deels werd gecompenseerd door groei bij Biochemicals.

Randstad en AkzoNobel behoorden bij de grootste winnaars in de hoofdindex, met winsten van meer dan een procent. Randstad had afgelopen maanden opnieuw de wind in de rug dankzij het economische herstel in Europa. De uitzender boekte weer een sterke omzetgroei en verwacht de stijgende lijn voorlopig vast te kunnen houden.

AkzoNobel

Ook AkzoNobel wist weer de aandacht op zicht gericht. Beleggers maken zich op voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het verf- en chemiebedrijf. Daarbij draait alles om de strijd van Akzo met het Amerikaanse PPG Industries, dat zijn overnamevoorstel maandag voor de derde keer heeft verhoogd.

In Frankfurt won softwareconcern SAP 0,7 procent na een handelsbericht. Ook farmaceut Novartis en truckbouwer Volvo met kwartaalberichten naar buiten en stegen respectievelijk 2 procent in Zürich en 6,2 procent in Stockholm.

De euro werd verhandeld voor 1,0887 dollar, tegen 1,0861 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 49,28 dollar. Brentolie won 0,1 procent tot 51,65 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. down 25 april 2017 09:25
    De euforie van gisteren heeft weer veel beleggers op het verkeerde been gezet en vandaag zakt de aex weer wat in elkaar... Al is er bij de opening nog een beetje nasleep op een debiele dag dat Frankrijk plotseling de wereld problemen in een slag had/heeft weggewerkt.Neen,,,,dat is nou reine goklust op iets inzetten wat er in werkelijkheid niets verbeterd,,, maar toch!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links