Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese autoriteiten overwegen meer verlichting voor banken

Gepubliceerd op 25 maart 2020 17:34 | Views: 3.528 | Onderwerpen: banken, Europa

ING 23 okt

6,59 +0,14 (+2,23%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Europese autoriteiten overwegen banken die nog gebukt gaan onder een last van slechte leningen uit het verleden tegemoet te komen vanwege de coronacrisis. Die extra maatregelen komen bovenop andere gunstigere regelingen voor banken zoals die voor het aanhouden van kapitaalreserves en die over limietbepalingen.

Een optie die wordt onderzocht, is het tijdelijk opschorten van een deel van de boekhoudregels (IFRS9) die banken in 2018 dwong om verliezen op dubieuze leningen eerder in de boeken te zetten dan voorheen. De Europese Centrale Bank (ECB) beloofde eerder bij de handhaving van bestaande regels flexibel te zijn.

Het is de autoriteiten er alles aan gelegen om Europese banken in een vroeg stadium van de coronacrisis te ondersteunen. Dit zodat banken op hun beurt ook geld in de economie kunnen blijven pompen, onder meer via kredietverstrekking aan kleine en middelgrote ondernemingen. De ECB beloofde die bedrijven eerder al steun.

Niet-rendabele leningen

De autoriteiten zouden zich ervan bewust zijn dat banken straks mogelijk met een groot pakket aan niet-rendabele uitstaande leningen zitten. Het opschorten van de boekhoudregels zou enige verlichting kunnen geven aan de banken, maar zou tegelijkertijd ook investeerders af kunnen schrikken. Dit omdat het werkelijke risico op de balansen van banken niet zichtbaar is, wat het vertrouwen in de sector geen goed zal doen.

Een andere maatregel die daarom wordt overwogen, is het verlengen van een overgangsperiode die voor 2018 overeen was gekomen. In het kort komt die regeling erop neer dat banken meer ruimte krijgen om te voldoen aan bepaalde kapitaaleisen, zonder dat daarbij direct wordt gesneden in uitbetalingen aan aandeelhouders.

Beleidsmakers in de EU praten naar verluidt nog deze week over maatregelen praten. De Europese Commissie kon alleen bevestigen dat wordt gesproken over maatregelen om banken te verlichten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. Felix66 25 maart 2020 17:41
  Met het komende weekend weer vet het rood in.... en dan...komen de Centrale banken dan weer met biljoenen en wie geloofd ze dan nog dat ze met al dat waardeloos geld nog tijd kunnen kopen ?
  De Centrale Banken zijn out off munitie … het is over en uit.

  Het zou mij niet verbazen als we met Paasen een banken holiday hebben.
 2. Felix66 25 maart 2020 17:43
  Beurzen zijn als junks.... ze hebben steeds meer nodig van het goedje wat hen uiteindelijk noodlottig zal worden.


  Het grote drama zal zich in enkele weken in Amerika gaan openbaren. Amerika heeft een zeer slecht health care system en heel veel Amerikanen hebben helemaal geen ziekenkosten verzekering.
  Het corona virus kun je niet bestrijden met enkele triljoen in de economie te pompen. Het corona virus wordt in Amerika gruwelijk onderschat en zal zich als een olievlek over heel Amerika verspreiden en het land totaal lam gaan leggen.

  Wie goed heeft geluisterd naar Trump heeft kunnen horen dat dit niet langer dan 3 maanden mag duren.... wel, met de waardeloze maatregelen die Amerika doet gaat dit nog heel lang duren.

  Banken zijn heel heel slecht gekapitaliseerd sinds het virus om zichzelf overeind te houden alles ten kosten van de spaarders. Mensen zijn compleet mind controlled en hebben totaal niet in de gaten dat de big reset op dit moment gaande is.

  Hebzucht zal veel beleggers heeeel duur komen te staan en velen zullen zelfs financieel compleet aan de grond komen te zitten.

  Men schijnt door het virus vergeten te zijn dat de weg naar een wereldwijde recessie al ingeslagen was. Het virus zal die recessie alleen maar doen versnellen en doen verdiepen. Baltic Dry Index liet het al duidelijk zien waar we heen gingen maar goed hier weet men amper wat de Baltic Dry Index is tradingeconomics.com/commodity/baltic
  Bekijk dan de laatste 25 jaar maar eens en kijk waar we nu staan.

  Je kunt een maatschappij niet draaiende houden op ongelimiteerd waardeloos geld creatie wat totaal geen intrinsieke waarde heeft.

  De banken wereldwijd hebben 1,5 quadriljoen aan derivaten die aan het imploderen zijn.
  De banken krijgen vanwege het virus toestemming om kapitaalbuffers te verlagen.... arme spaarders.
 3. forum rang 5 @iPlof 25 maart 2020 18:13
  Rest van de week DOWN. Alles is uit de kast gehaald om beleggers te lokken en steunaankopen te doen.
  De slecht-nieuws-show begint weldra en dan is alle hulp verspilt.
  Na de volgende down gaan de beurzen DICHT, kun je niet meer bij je geld en daarna begint de zeer lang bearmarket van ca. 20 jaar.
 4. Uper 25 maart 2020 18:34
  quote:

  plof® schreef op 25 maart 2020 18:13:


  Rest van de week DOWN. Alles is uit de kast gehaald om beleggers te lokken en steunaankopen te doen.
  De slecht-nieuws-show begint weldra en dan is alle hulp verspilt.
  Na de volgende down gaan de beurzen DICHT, kun je niet meer bij je geld en daarna begint de zeer lang bearmarket van ca. 20 jaar.


  Ben bang dat het nog niet gaat zakken deze week
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare