Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street opent hoger na historische dagwinst

Gepubliceerd op 25 maart 2020 14:46 | Views: 5.370

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend, waarmee een vervolg wordt gegeven aan de historische koerswinsten op dinsdag. Toen tekende de Dow-Jonesindex de grootste stijging op sinds de Grote Depressie in 1933. Beleggers op Wall Street verwerken het nieuws dat de Amerikaanse regering en de Senaat een akkoord hebben bereikt over het omvangrijke noodpakket tegen de coronacrisis.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 2,7 procent hoger op 21.267 punten. De Dow steeg dinsdag meer dan 11 procent. De brede S&P 500 klom 1,8 procent tot 2490 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,5 procent tot 7530 punten.

Het Witte Huis heeft na urenlange onderhandelingen een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar om de economie van de Verenigde Staten te helpen tijdens de coronapandemie. Het is de grootste noodsteun ooit. Er wordt nu gewacht op de details van dat steunpakket.

Luchtvaart

Bedrijven die buitengewoon hard geraakt zijn door de crisis gaan omhoog, zoals luchtvaartmaatschappijen, cruise-aanbieders en casinobedrijven. Het gaat bijvoorbeeld om American Airlines, Norwegian Cruise Lines, Carnival en MGM Resorts met plussen tot 26 procent.

Boeing werd ruim 20 procent meer waard. De vliegtuigbouwer hoopt naar verluidt dat de productie van de 737 MAX, zijn best verkochte toestel, uiterlijk in mei kan worden hervat. De productie ligt sinds januari stil.

Nike

Sportartikelenproducent Nike kwam met beter dan verwachte resultaten in de drie maanden tot 1 maart, geholpen door zijn onlineverkopen. Vanwege het oprukkende coronavirus kondigde Nike eerder deze week aan dat het winkels in Noord-Amerika, West-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland voorlopig gesloten houdt. In China zijn winkels al wel weer open. Het aandeel Nike sprong 7,3 procent omhoog.

Facebook (min 2 procent) kampt met lagere inkomsten uit advertenties nu de coronacrisis bedrijven voorzichtiger maakt met het doen van uitgaven. Volgens de techreus geldt de daling van de reclame-inkomsten vooral voor gebieden die hard door de crisis worden geraakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 jan de vakman 25 maart 2020 15:35
    Je kan er zo langzamerhand wel een gokje op wagen; verkoop je aandelen maar een kwartier na de amerikaanse opening,met stimulerings maatregelen,dan vliegt alles omhoog,vervolgens stort de hele ratteplan naar diep rood en zou je je aandelen,met fikse korting terug kunnen kopen,ik ben daar een beetje te bang voor,maar wie brutaal is,zou daar de laatste maanden,grof geld mee verdient hebben!!
    Straks mijn bloemkool planten gieten,want een beter middel,dan natuur vitamines tegen corona bestaat niet,vandaag eten we de eerste sla uit de kas,heerlijk rauw,dus niet gekookt,dan blijven die kostbare vitamientjes bewaard,heerlijk tomaten chetsup er over en smullen jongens,corona is vuurbang van de mensen die dat doen,ik vrees dat bij veel stokoude mensen,die kostbare vitamienen geheel ontbreken en dan slaat de coronazeis genadeloos toe!!
    we leken weer groen te gaan eindigen,maar voorlopig,wint die rozenkleur het weer dik!!!
  2. jarijn60 25 maart 2020 18:10
    Wacht tot de resultaten van het 1e kwartaaal, half april, worden gepubliceerd. Dan zien we welke bedrijven voldoende reserves hadden,moesten lenen bij de bank of steun van de Overheid. Of simpel op weg naar failliet. Tot die periode is er nog te veel onzekerheid wie er het meeste last van krijgt.
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare