Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Unieke' sponsordeal PSV met vijf bedrijven'

EINDHOVEN (AFN) - PSV heeft een bijzondere sponsordeal gesloten. De landskampioen heeft vanaf komend seizoen niet meer één hoofdsponsor, maar een groep grote bedrijven uit de regio: ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten. De naam van de overkoepelende Metropoolregio Brainport Eindhoven komt op de voorkant van het PSV-shirt te staan.

Het gaat om een deal voor onbepaalde tijd. ,,Er zullen bedrijven bij komen en misschien bedrijven af gaan'', zei commercieel directeur Frans Janssen van PSV. Hij wilde niet zeggen hoeveel geld de club jaarlijks ontvangt. Janssen onthulde wel dat het ,,substantieel meer'' is dan de huidige hoofdsponsor Energiedirect.nl, die jaarlijks 6 miljoen euro betaalt.

De energieleverancier verving drie jaar geleden Philips als hoofdsponsor. Energiedirect.nl liet PSV vorig jaar al weten dat het in de zomer van 2019 stopt als belangrijkste geldschieter. De naam van het bedrijf verhuist na dit seizoen, voor een lager sponsorbedrag, naar de achterkant van het PSV-shirt.

Wereldwijde primeur

De vijf bedrijven die de nieuwe sponsordeal dragen, leggen volgens Janssen allemaal evenveel geld in. ,,Eendracht maakt macht, we versterken elkaar en helpen elkaar in moeilijke tijden'', zei de commerciële man van PSV.

Algemeen directeur Toon Gerbrands sprak van ,,een wereldwijde primeur''. Hij benadrukte dat de gemeente Eindhoven geen eurocent in de deal steekt. ,,Alle partijen waren het erover eens dat Brainport Eindhoven op het shirt moet komen te staan. De stichting Brainport heeft ons daarvoor een licentie gegeven, nadat we om toestemming hadden gevraagd'', aldus Gerbrands. ,,We zijn er echt trots op dat het gelukt is. Het is een bijzondere dag voor PSV en de sportsponsoring.''

Henk Valk, topman van Philips Benelux, constateert dat PSV meer is dan voetbal. ,,De club verbindt en zit in de harten van heel veel mensen. De vijf betrokken bedrijven floreren en behoren inmiddels tot de top in hun vakgebied. We halen onze inspiratie uit een gezamenlijk verleden en samen maken we de toekomst. Door middel van deze innovatieve samenwerking kunnen we dat aan een nog breder publiek laten zien.''

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ASML 3
  2. 17 apr Orderintake ASML doet even pijn, maar verandert dit iets aan de beleggingscase?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bert van M 26 maart 2019 07:29
    Eigenlijk is dit armoede, blijkbaar is er geen grote hoofdsponsor te vinden.
    Nu worden enkele grotere (regionale) sponsoren gebundeld in een collectief. Is het nieuwe totaal bedrag veel hoger dan de afzonderlijke bedragen die deze sponsoren nu al doen, inclusief de huidige hoofdsponsor??
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASML Holding

821,000 19 apr
-19,300 -2,30%
Premium

Orderintake ASML doet even pijn, maar verandert dit iets aan de beleggingscase?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links