Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wolters Kluwer sluit jaar af met betere resultaten'

'Wolters Kluwer sluit jaar af met betere resultaten'

AMSTERDAM (AFN) - Informatie- en dataleverancier Wolters Kluwer heeft in het afgelopen jaar zijn resultaten verbeterd. Dat voorspellen marktvorsers, gepolst door persbureau Bloomberg.

De opbrengsten zullen vorig jaar zijn gestegen naar 4,6 miljard euro, zo is de gemiddelde verwachting. Een jaar eerder was dat nog ruim 4,3 miljard euro. De aangepaste nettowinst komt naar verwachting uit op 753 miljoen euro vergeleken met 683 miljoen euro in 2018. Dat is een stijging van 10 procent. Daarmee zou Wolters Kluwer aan zijn doelstelling eigen doelstelling van jaarlijks een 10 procent hogere aangepaste winst hebben voldaan.

Vorig jaar was het eerste jaar van de nieuwe strategische koers van het AEX-fonds. Wolters Kluwer besloot om zich op winstgevendere producten te richten, zoals cloudoplossingen die klanten helpen met boekhouden. Daarnaast stelde het concern als doel om meer in ICT te investeren om zo wendbaarder te worden.

Verschuivingen

Wolters Kluwer realiseerde in de afgelopen twee maanden kleine verschuivingen in zijn portefeuille. De onderneming nam de leverancier van risicobeheersoftware CGE Risk Management Solutions over om daarmee zijn positie op de groeiende markt voor risicobeheersoftware te versterken. De Belgische opleidingsdivisies Kluwer Opleidingen en Kluwer Formations werden juist verkocht.

Analisten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs wezen recent op de afzwakkende groei bij Wolters Kluwer. In de afgelopen tien jaar is volgens hen de autonome groei aanzienlijk verbeterd, maar het grootste deel van de transitieperiode is compleet. Daardoor liggen er nu veel minder grote stijgingen in het verschiet aangezien de groei van nieuwe producten vertraagt, aldus Goldman.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt ING zet Wolters Kluwer op kooplijst
  2. 21 feb Aandeel Wolters Kluwer: keurig jaarrapport, maar nog steeds duur

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wolters Kluwer

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Wolters Kluwer

142,200 15 apr
0,000 0,00%
Premium

Aandeel Wolters Kluwer: keurig jaarrapport, maar nog steeds duur

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links