Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lagere prijzen drukken resultaat kunstmestproducent OCI

Gepubliceerd op 25 februari 2020 08:02 | Views: 2.707

OCI 22 jan

17,41 -0,23 (-1,30%)

AMSTERDAM (AFN) - Kunstmestproducent OCI heeft de laatste drie maanden van 2019 afgesloten met mindere resultaten dan een jaar eerder. De aan de Amsterdamse beurs genoteerde onderneming verkocht meer van zijn producten, maar wel tegen lagere prijzen. Zowel omzet als het bedrijfsresultaat viel mede daardoor lager uit.

Het Egyptische bedrijf sloot de meetperiode af met een omzet van 848 miljoen dollar en een resultaat van 237 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder respectievelijk 942 miljoen dollar en 269 miljoen dollar. Qua verkochte volumes was sprake van een stijging met bijna een vijfde. Het kwartaal werd afgesloten met een aangepast verlies van 43 miljoen dollar, waar dit een jaar eerder 17 miljoen dollar positief was.

Topman Nassef Sawiris bestempelde 2019 als een overgangsjaar voor de onderneming. Dit jaar rekent het bedrijf op verdere volumegroei. Ook neemt de onderneming zijn methanol-activiteiten onder de loep. Dat leidt mogelijk tot een gedeeltelijke verkoop van de divisie. In de Verenigde Staten had deze divisie vorig jaar naast lage prijzen ook te maken met onvoorziene sluiting van een grote productielocatie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 100% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare