Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Techbedrijven in trek op Wall Street

Gepubliceerd op 25 januari 2021 16:05 | Views: 5.618

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven zijn maandag in trek op de beurzen in New York. Beleggers op Wall Street zetten onder meer Apple en Tesla beduidend hoger. Daarmee proberen ze zich voor te bereiden op de kwartaalcijfers die de ondernemingen later deze week publiceren, door alvast wat aandelen bij te kopen. Er staan deze week heel wat bedrijfsresultaten op het programma. Verder houden de financiële markten de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel een min van 0,6 procent op 30.815 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3854 punten. Techbeurs Nasdaq dikte 1,3 procent aan tot 13.720 punten.

Techbedrijven als Amazon, Microsoft, Facebook, Tesla en Apple wonnen in de eerste handelsminuten tot 4 procent. De verwachtingen voor de kwartaalcijfers zijn hooggespannen. Analisten denken dat Apple afgelopen periode voor het eerst meer dan 100 miljard omzet heeft gedraaid.

AMC

Verder ging de aandacht uit naar bioscoopconcern AMC. Dat aandeel ging zo'n 35 procent omhoog. Het bedrijf is het namelijk gelukt om nieuwe financiële middelen te vinden om voorlopig de coronacrisis door te komen.

De Amerikaanse farmaceut Merck leverde bijna 1 procent in. De onderneming stopt met de ontwikkeling van twee experimentele coronavaccins, na tegenvallende testuitslagen bij de werkzaamheid. Volgens Merck zorgden de vaccins voor een zwakkere reactie van het afweersysteem dan andere vaccins bij mensen die het virus hebben opgelopen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 57% zegt verkopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare