Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Vertrouwen beleggers loopt op'

Gepubliceerd op 25 januari 2020 08:28 | Views: 8.527

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is deze maand toegenomen ten opzichte van december. Volgens de maandelijkse beleggersbarometer van ING wordt het vertrouwen gesteund door optimisme over de algemene economische situatie in Nederland en de verwachting dat deze trend nog even zal doorzetten.

De vertrouwensgraadmeter van de bank komt voor deze maand uit op 131 punten tegen 128 punten een maand eerder. Beleggers zijn positief over de eigen beleggingsportefeuille en voor de Amsterdamse AEX-index verwachten zij in april een stand van 617 punten, aldus ING. De hoofdindex op Beursplein 5 sloot vrijdag op 614,42 punten.

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 jan de vakman 25 januari 2020 12:24
  Ja,de komst van het levensgevaarlijke,besmettelijke coronavirus kon wel eens een flinke deuk gaan trappen in het beleggers vertrouwen en de koersen.
  En als rutje nu nog weer eens een superblunder gaat maken,dat hij asml blokkeerd richting china,dan zijn de rapen helemaal gaar,als china deze techniek niet via de voordeur krijgt aangelevert,dan halen ze hem wel via de achterdeur en als ook dat niet lukt,dan ontwikkelen ze hem gewoon zelf,het AD meldde vanmorgen,dat china bezig is de race om de supercomputer,met glans te gaan winnen!!
  Dom rutje; zet nu maar je handtekening onder die exportvergunning,je hebt eerst die prachtmensen,onze boeren overladen met niet uitvoerbare regeltjes,daarna heb je de creme de la creme; onze bouwvakkers heel lelijk lam gelegd,moet er nog zo'n knalblunder bij,door een schitterend nederlands bedrijf lam te leggen,als je echt ver over de uiterste houdbaarheids datum raakt,ruim dan aub het veld,luister aub naar de topman van de dnb!!
  Gelukkig is mijn maxje nog niet besmet,hoewel er meerdere lijntjes naar china lopen,hij kon asmi niet plat krijgen,maar+3,73% is toch lang niet gek,terwijl mijn schaduw portefuille dik rood schreef,texas,smti en niet te vergeten;intel zorgden voor een prachtig verlaat vuurwerk en tilden de chippies naar ongekende hoogten,ik heb mijn topspeler zo'n 3 maanden geleden een koersdoel van 40 euro gegeven,dat stel ik nu nog flink hoger,omdat besi altijd soepel op veranderingen reageert,mijn toppertje zal vast en zeker het haas zien liggen in deze sterk aantrekkende chipmarkt,vandaar zet ik 50 euro op de radar,mits het niet besmet word door corona!!
  Het verwonderd mij wel dat aperammetje zijn partij niet mee blaast in deze klimaat vriendelijke beurs,zij zijn de mede leveranciers van het broodnodige nikkel,voor de produktie van mega veel elektrische autobatterijen!!
  Vanavond moeten we eigenlijk naar hasselt,daar speelt mijn topvriend;Andre,bijgestaan door een topherder;ds M van Kooten,maar van uit hasselt kun je niet meer op tijd thuis komen per spoor en een enorm gifgas spoor gaan trekken om heerlijk 2 uur te genieten wil ik niet,ik ben maar in de digitale vluchtweg gevlogen en heb bij bestelmuziek,Andre's nieuwste cd's vanuit breda en rotterdam besteld,want dat was gewoon weergaloos mooi,nog nooit heb ik het prachtige chamade werk van de laurens,zo mooi horen schetteren,steeds schalden die horizontale spaanse trompetten tussen zware accoorden en in het koraal bleven ze er giga mooi bijstaan een extra boost bij het fantasthische bovenstemmen!!
  Morgen,allereerst het schatrijke heerlijke WOORD,dat is het schilderij,daaromheen hoort een prachtige lijst,van liefst veel mooie bovenstempsalmen,dan word de NTshabbath weer de mooiste dag van de week!!
  Maandag hoop ik op geruststellende berichten rondom corona;zal er een verband liggen,naar het verdwijnen van de heilzame geboden van de HEERE en daarvoor in de plaats communistische bombarie op de wetsborden in de chinese kerken,daar kan onmogelijk zegen op rusten! SJALOOM!!!
 2. forum rang 7 Kaviaar 25 januari 2020 12:32
  Hoe gaan de beurzen maandag reageren? Ik vrees rood.

  De beurs in China is gesloten tm 30 januari a.s. i.v.m. Chinees Nieuwjaar.

  Besmettingen in landen:

  Here are the other places:

  Hong Kong: 5 cases

  Thailand: 5 cases

  Australia: 4 cases

  France: 3 cases

  Japan: 3 cases

  Malaysia: 3 cases

  Singapore: 3 cases

  Taiwan: 3 cases

  Macao: 2 cases

  South Korea: 2 cases

  United States: 2 cases

  Vietnam: 2 cases

  Nepal: 1 case

  edition.cnn.com/asia/live-news/corona...
 3. forum rang 7 Kaviaar 25 januari 2020 12:51
  Veel Republikeinen denken niet aan moraal, maar aan hun eigen portemonnee. Trump heeft de beurzen omhoog gejaagd door belastingverlaging en het eindeloze gezever over een deal met China.
  Mochten er Republikeinen in hun beslissing achter de Democraten gaan staan, dan zal Trump bléren dat als hij wordt afgezet, de beurzen zullen dalen. Dat mag geen reden zijn om hem dan maar te laten zitten en corruptie goed te keuren.
 4. Dikke Durk 25 januari 2020 19:12
  quote:

  Kaviaar schreef op 25 januari 2020 18:51:


  Interessant artikel ontstaan coronavirus

  www.nationalgeographic.nl/wetenschap/...


  Interessant materie inderdaad. AB!

  Logisch natuurlijk dat je door het beperken van contacten tussen dieren en mensen ook de kans beperkt dat dit soort zoönose ziekten ontstaan.

  Nadeel hiervan is dat de mensheid zonder diercontact dan op den duur ook wel extreem vatbaar wordt voor zoönose ziekten. De indianen kunnen daar over meepraten. Met de landing van de eerste scheepsladingen Europeanen in de de Nieuwe wereld, mensen die al duizenden jaren omgang hadden met zoönose ziekten (tyfus, influenza, miltvuur, etc.), was het lot besloten van de oorspronkelijke bewoners. Door een gebrek aan gedomesticeerde dieren hadden de indianen tot dan toe geen tot weinig diercontact meegemaakt en daarom ook geen weerstand tegen de ziekten van de Oude Wereld.

  bron: www.boekpraat.nl/Genres/Leuke_wetensc...
 5. forum rang 5 Louis7 26 januari 2020 08:21
  quote:

  Louis7 schreef op 26 januari 2020 07:48:


  Ondertussen eten ze daar in China nu vleermuizen als "tegengif"...
  www.mirror.co.uk/news/world-news/coro...

  www.dailymail.co.uk/news/article-7920...

  "Interestingly, bats are often used as traditional Chinese medicine to treat coughing, malaria, and gonorrhea."
  www.timesnownews.com/the-buzz/article...
 6. mok 26 januari 2020 08:58
  Alle gevallen buiten China zijn reizigers die uit Wuhan komen. Ik denk dat aantal gevallen in Wuhan dus veel hoger moet zijn. Ze hebben vanwege dat starre en mensonterende communistische systeem, waarbij er geen verantwoordelijkheid wordt genomen, veel te laat ingegrepen. Ook die markt, met levende wilde dieren is zeer primitief en goor, hadden ze al lang wat aan moeten doen. Chinezen hebben ook smerige gewoontes, bijvoorbeeld het spugen, helpt ook niet mee. Ik vermoed dus dat het virus buiten China wel onder controle is, maar dat in Wuhan nog wel schokkende getallen komen. Tja, dat gaat ons als beleggers ongetwijfeld geld kosten, China is nu veel bepalender voor de economie dan de vorige keer bij de SARS uitbraak.
 7. [verwijderd] 26 januari 2020 09:35
  Dit is ook zorgwekkend:

  China’s national health minister Ma Xiaowei said the new coronavirus is also infectious during incubation, which is different from Sars.

  He said authorities’ knowledge of the new virus was limited and they are unclear on the risks posed by mutations of the virus.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare