Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Aankondiging verkoop Emté is anticlimax'

Gepubliceerd op 25 januari 2018 09:55 | Views: 4.615

Sligro 05 aug

13,70 +0,22 (+1,63%)

AMSTERDAM (AFN) - De officiële aankondiging van Sligro dat supermarkttak Emté in de etalage wordt gezet is een beetje een anticlimax. Dat concludeert een analist van ING.

Sligro gaf eerder de voorkeur aan een samenwerking met een andere partij voor zijn ploeterende divisie Food Retail. Dat er nog geen nieuws is over een koper of partner wordt door ING gezien als vertraging. De marktkenner ziet een verkoop als meest logische optie, omdat aan een joint venture nadelen kleven gezien de complexiteit van zo'n proces.

Ook KBC Securities is teleurgesteld in het uitblijven van concreet nieuws over het lot van Emté. Dat er wordt ingezet op een transactie in de loop van dit jaar wordt wel gezien als positief. Een verkoop is volgens KBC waardeverhogend voor Sligro.

De jaarcijfers van Sligro waren min of meer conform de verwachtingen van de analisten. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 38 euro. KBC heeft het aandeel op accumulate staan en hanteert een koersdoel van 40,80 euro. Sligro stond omstreeks 09.35 uur bovenaan in de MidKap met een winst van 3,4 procent op 42,20 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro 80% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare