Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMF-baas verwacht hogere Duitse investeringen

Gepubliceerd op 25 jan 2018 om 09:16 | Views: 1.062 | Onderwerpen: Duitsland, IMF

DAVOS (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft Duitsland opnieuw gemaand zijn overheidsuitgaven op te krikken. IMF-baas Christine Lagarde is van mening dat Duitsland de hand te veel op de knip houdt.

Het Duitse begrotingsoverschot van 8 procent is ,,excessief'', zo zei ze tegen persbureau Bloomberg bij het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Volgens Lagarde moet Duitsland niet gewoon meer uitgeven, maar ,,echt investeren" in onder meer onderwijs, breedbandtechnologie en energienetwerken.

Lagarde erkende wel dat Duitsland het al beter doet op dat vlak dan eerder. ,,In alle eerlijkheid, Duitsland doet zijn best om meer te investeren en heeft daar ook budgetten voor. Het probleem is dat ze te veel bureaucratie en regelgeving hebben om de investeringen écht te versnellen. Daar zouden ze iets aan moeten doen."

Het IMF heeft al eerder bij Duitsland aangedrongen het gas wat meer in te drukken. De voorzitter van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann, liet vorige week weten geen voorstander te zijn van hogere investeringen.

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

IMF

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links