Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sligro in trek op Damrak

Sligro in trek op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers wachten op de toelichting die president Mario Draghi later op de dag zal geven op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Op het Damrak was Sligro in trek na een handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 567,37 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 851,54 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen tot 0,2 procent, Frankfurt zakte 0,1 procent.

De ECB zal naar verwachting de rente onveranderd laten. Beleggers zijn echter benieuwd of Draghi iets zal zeggen over de afbouw van het opkoopprogramma ter stimulering van de economie en over de euro, die de afgelopen tijd sterk is opgelopen. De eenheidsmunt was 1,2401 dollar waard, tegen 1,2390 dollar een dag eerder.

Ahold Delhaize

In de MidKap ging Sligro aan kop met een plus van ruim 3 procent. Het groothandelsbedrijf zag de winst en omzet in 2017 stijgen en wil het dividend verhogen. Het bedrijf zette ook zijn supermarktketen Emté in de etalage. Philips Lighting sloot de rij met een min van meer dan 2 procent, na een winstalarm van de Oostenrijkse verlichtingsmaker Zumtobel (min 15,5 procent).

Supermarktconcern Ahold Delhaize voerde de stijgers aan in de AEX met een plus van 1,2 procent. Grootste daler was kabel- en telecomconcern Altice met een verlies van 1,4 procent.

Alumexx

Op de lokale markt zakte HAL 1,2 procent. De investeerder heeft de waarde van zijn bezittingen in 2017 zien dalen en wil een lager dividend uitkeren. Novisource daalde 3,2 procent. Het bedrijf heeft een bod ontvangen op zijn consultancy-activiteiten en heeft zijn bemiddelingsactiviteiten in de etalage gezet.

Alumexx maakte een koerssprong van ruim 22 procent. Het bedrijf, dat aluminium klimmaterialen maakt voor de doe-het-zelfmarkt, wil de komende jaren in hoog tempo haar marktpositie verder uitbouwen in Europa en de omzet laten groeien.

Olie

In Parijs won chipmaker STMicroelectronics 0,5 procent na publicatie van de resultaten. De Britse drankenfabrikant Diageo, die met halfjaarcijfers kwam, steeg 0,8 procent in Londen.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 66,23 dollar. Brentolie klom 0,6 procent tot 70,96 dollar per vat. Kort daarvoor werd voor het eerst sinds 2014 de grens van 71 dollar per vat voor Brentolie geslecht.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Sligro

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 15:07
    879,75
    +0,57% +4,96
  2. 14,220
    +0,42% +0,060

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links