Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gesprekken schuldverlichting Grieken verder

DEN HAAG (ANP) - De gesprekken over een beloofde verlichting van de Griekse schuldenlast worden voortgezet, nu de Griekse regering in een brief heeft aangegeven zich te houden aan eerder gemaakte afspraken. Dat heeft eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zaterdag laten weten.

De eurolanden hadden de verlichting van de schuldenlast van de Grieken in de koelkast gezet omdat de Griekse premier Alexis Tsipras 617 miljoen euro wilde geven aan een miljoen gepensioneerden met een laag inkomen. De eenmalige uitkeringen komen in de plaats van een kerstbonus die Athene op last van zijn schuldeisers moest schrappen.

Volgens Dijsselbloem meenden ,,sommige lidstaten" dat de actie van de Griekse regering mogelijk niet zou sporen met afspraken die zijn gemaakt in het steunprogramma voor Griekenland. Voor schuldverlichting is unanimiteit vereist.

De eurogroep besloot op 5 december Griekenland lucht te geven door een aantal aanpassingen in het schuldenpakket, zoals het verlengen van looptijden van leningen en het vastzetten van rentepercentages.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 24 december 2016 16:51
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 24 december 2016 16:19:

    Ze moeten niet met vluele handschoenen altijd maar ja zeggen en mee instemmen.
    Zo komt er nooit einde aan iets, meteen mes erop zetten en bloeden een jaar voor je centen, elke keer maar ditjes en uitstel, dadelijk is het weer iets, en eu gaat er dan weer mee akkoord.
    Mes erop zetten, dat ligt moeilijk want:
    1) de Grieken kunnen hun schulden nooit en te nimmer terugbetalen..de terugbetaling is al uitgesteld tot St.Juttemus en de rente naar (deels) nul.
    2) de vertragingstactiek is enkel bedoeld om nieuw schulden te voorkomen, bijv.
    omdat de regering 700 mln. wil uitgeven aan extra pensioen.
    3) Europa heegt de Grieken hard nodig om de immigrantenstroom op te vangen..liever 1 miljard aan dit land betalen dan zelf opvangen.(hier is dit veel duurder)

  2. z0n0p 25 december 2016 11:46
    quote:

    pietje-2005 schreef op 24 december 2016 21:49:

    Ja, die stelende bedriegers mogen wel een kerstcadeautje krijgen.
    We betalen graag wat extra belasting, nu en later, voor die obers en ambtenaren aan de zonnige stranden.
    Als ze nu maar op tijd stoppen met werken !
    Veel obers op de zonnige stranden (en ander personeel in het toerisme) komen uit het Oostblok. Jonge Grieken laten zich bedienen op de terrassen achter een frappe, met een sigaret in de ene hand en hun mobieltje in de andere. Echt te gek voor woorden.
  3. orap 25 december 2016 12:34
    Ik ben voor een forse schuldverlichting van Griekenland; uiteindelijk hebben de westerse landen ook schuld aan de financiële problemen in dit land. Maar als tegemoetkoming wel alle asielzoekers in dat land direct terugsturen naar Afrika en de media daar niet bij toelaten, want die zijn zo corrupt als wat
  4. forum rang 7 rene l 26 december 2016 09:38
    quote:

    orap schreef op 25 december 2016 12:34:

    Ik ben voor een forse schuldverlichting van Griekenland; uiteindelijk hebben de westerse landen ook schuld aan de financiële problemen in dit land. Maar als tegemoetkoming wel alle asielzoekers in dat land direct terugsturen naar Afrika en de media daar niet bij toelaten, want die zijn zo corrupt als wat
    Volgens mij is Goldman Sachs de hoofddader.
    Hun hebben d.m.v. fraude de Grieken de Euro ingeholpen.
    Als dit nooit gebeurd was hadden ze nog steeds de Dragme als munt en had de normale Griek het waarschijnlijk beter dan nu.

    Grootbanken worden echter niet aangepakt en gaan gewoon door met sjoemelen.

    Trek de stekker er maar uit bij de Grieken net als bij de Italiaanse banken die hun eigen hand overspeeld hebben, en er zullen er nog vele volgen in het Zuiden.

    Het is toch werkelijk van den zotte dat wij mogen lappen voor dit soort van figuren waar we niets mee hebben.
    Dijsselbloem zal de kerstdagen wel gebruiken om al vast een voor ingevulde naheffing op te zetten en te ondertekenen.
    Het is een vriendendienst als opstap naar een mooie baan in Brussel
    De Eurofielen in Brussel hoeven dan alleen nog het benodigde bedrag in te vullen.

    Wij dokken wel.
    Te gek voor woorden.
    Ik ben de huidige Euro volledig beu.
    Wanneer wordt deze onzin stopgezet.
  5. [verwijderd] 26 december 2016 10:09
    Helemaal mee eens. Banken hebben geen cent pijn geleden en in de VS staan de koersen van de banken weer op het oude niveau van voor 2007. Alle schulden worden naar de belastingbetaler geschoven. Politiek durft geen beslissingen te nemen. In Italie zie je dat het systeem weer faalt en weer de belastingbetalers staan garant. Wie gaan daarvoor de rekening betalen? Ieder moet terug naar een eigen munt. Dit systeem handhaven is onmogelijk.
  6. [verwijderd] 26 december 2016 17:51
    Wijze woorden van Jens Weidmann, president van de Duitse Bundesbank van een paar uur geleden. Te gemakkelijk worden problemen naar de belastingbetaler overgeheveld. Een keer moeten er pijnlijke maatregelen worden genomen. Jens Weidmann neemt zijn verantwoordelijkheid en wil een zorgvuldige overweging. Niet de gemakkelijkste weg, maar iemand toch verantwoordelijk laten zijn voor de schulden.
    BERLIJN (AFN) - De geplaagde Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena (MPS) moet niet te snel steun van de overheid krijgen. Volgens Jens Weidmann, president van de Duitse Bundesbank is staatssteun bedoeld als laatste redmiddel en niet als dekking voor voorzienbare verliezen. Dat zei hij maandag tegen de Duitse krant Bild.

    MPS kondigde vrijdag aan een verzoek in te dienen bij de Italiaanse overheid voor staatssteun. De bank sprak in een verklaring van een ,,voorzorgsmaatregel" om het kapitaal te verhogen. De Italiaanse regering stelde eerder een reddingsfonds van 20 miljard euro in voor de in nood verkerende banken.

    Volgens Weidmann kan staatssteun alleen worden verleend aan banken die ,,in de basis gezond zijn". Daarbij moet volgens hem door de Italiaanse overheid een bijpassende publieke financiering worden gevonden, gelet op de hoge staatsschuld van het land.
    bron: www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27311...
  7. gyronando 27 december 2016 02:29
    Als ze dit zo per bank blijven doen in zuid Europa , komen we
    nooit van het crisis idee af.
    Kunnen ze nou geen total plan maken of opdoeken die euro zoals
    Rene 1 dit zo netjes verwoord.
    @ Martijn N1932 In Europa leven de banken nog omdat vrij snel na de val van Lehmann de Amerikanen 700 miljard in de banken gestoken hebben.Europa kan werkelijk helemaal niets.
  8. forum rang 6 pietje-2005 27 december 2016 07:01
    quote:

    Galajurk schreef op 27 december 2016 03:52:

    waarom zien de mensen die hier posten niet in dat wij erg veel plezier van de euro hebben en juist de zuidelijke landen er erg veel last van hebben?
    De euri die naar Griekenland gaan zijn vers gedrukte euri , dus daar betalen wij helemaal niets aan.
    Nou, als dat toch door niemand betaald gaat worden (de grieken krijgen later vanzelf wel weer een schuldverlichting) laat dan Draakje maar een paar vrachtwagen vol naar mij sturen.
    En doe dan de rest van Nederland ook maar, als soort gefingeerde Kerstgedachte ;-)
  9. MartijnN1932 27 december 2016 12:56
    quote:

    gyrolando schreef op 27 december 2016 02:29:

    Als ze dit zo per bank blijven doen in zuid Europa , komen we
    nooit van het crisis idee af.
    Kunnen ze nou geen total plan maken of opdoeken die euro zoals
    Rene 1 dit zo netjes verwoord.
    @ Martijn N1932 In Europa leven de banken nog omdat vrij snel na de val van Lehmann de Amerikanen 700 miljard in de banken gestoken hebben.Europa kan werkelijk helemaal niets.
    Ach, ik denk dat heel europa bij elkaar wel een stuk meer in de verschillende banken heeft gestoken om deze te "redden" alleen NL al meer dan 60 miljard..
    Frankrijk zeker meer dan 120 miljard, (Griekenland 300+ miljard ( even ook de hulp aan Griekenland meegerekend die nodig was (vanwege het gesjoemel van G&S)
    en zo kunnen wel wel even doorgaan...

    Daarnaast het is toch echt met Amerika begonnen, dus absurd dat zij nu juist europese banken terechtstellen..
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links