Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Thuiswerken stuwt pc-verkopen Dell en HP Inc

Gepubliceerd op 24 november 2020 23:42 | Views: 1.144

HP 25 jan

25,02 -0,25 (-0,99%)

ROUND ROCK (AFN) - De Amerikaanse maker van pc's Dell Technologies heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald dan een jaar eerder. Doordat werknemers wereldwijd door de coronapandemie nog steeds tot thuiswerken zijn gedwongen, is de vraag naar laptops en andere hardware extra hoog.

Dell boekte in de drie maanden tot eind oktober een omzet van 23,5 miljard dollar, wat 3 procent meer is dan in dezelfde periode van 2019. Daarbij stegen de verkopen van pc's voor particulieren met 14 procent. Ook het cloudbedrijf VMWare, waarin Dell een meerderheidsbelang heeft, voerde de omzet op. De operationele winst steeg daarbij met 35 procent tot ruim 1,1 miljard dollar, mede doordat vooral de vraag naar nieuwere modellen laptops van Dell hoog was.

Branchegenoot HP Inc profiteerde ook van de sterke vraag naar zijn apparatuur bij thuiswerkers. Zo leverde het bedrijf, ondanks dat kantoren wereldwijd gesloten waren, in het afgelopen kwartaal de hoogste aantallen pc's en printers af sinds zijn splitsing van Hewlett Packard Enterprise in 2015.

Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar desondanks 1 procent lagere omzet dan een jaar eerder, op 15,3 miljard dollar. Toch was dit resultaat meer dan waar analisten in doorsnee op rekenden. Door eerdere herstructureringen steeg de nettowinst op jaarbasis met 72 procent tot 700 miljoen dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HP 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare