Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KLM-topman Elbers in bestuur branchevereniging

Gepubliceerd op 24 november 2020 16:24 | Views: 2.302 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 14:49

4,99 -0,09 (-1,85%)

GENÈVE (AFN) - KLM-topman Pieter Elbers is verkozen tot het bestuur van de luchtvaartbrancheorganisatie IATA. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering van de organisatie. Elbers maakte eerder ook al deel uit van de zogeheten Board of Governors, van 2016 tot en met juni 2019.

In dat bestuur komt Elbers zijn baas Ben Smith tegen. De topman van Air France-KLM is als vertegenwoordiger van Air France toegetreden tot het bestuur van de branchevereniging. Ook de topbestuurders van veel andere grote luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld zitten in het bestuur.

De IATA speelt een belangrijke rol tijdens de coronacrisis. Zo is de branchevereniging betrokken bij overleggen over standaardisatie van coronatesten en de manieren waarop reizigers een negatief testresultaat of vaccinatie kunnen aantonen. Begin volgend jaar wil de organisatie daarvoor een eigen coronapaspoort-app beschikbaar stellen. KLM laat weten blij te zijn dat Nederland weer een directe stem heeft in het luchtvaartorgaan.

Tijdens de jaarvergadering van IATA wordt ook gestemd over de voordracht van oud-IAG-topman Willie Walsh als nieuwe voorman van de organisatie. IAG is het moederbedrijf van onder andere British Airways, Aer Lingus en prijsvechter Vueling. Walsh is voorgedragen om Alexandre de Juniac op te volgen. De voormalige algemeen directeur van Air France-KLM vertrekt eind maart bij de IATA.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare