Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones op weg naar 30.000 punten

Gepubliceerd op 24 november 2020 15:47 | Views: 1.655

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de dag begonnen. Daarmee is de bekende Dow-Jonesindex op weg om voor het eerst boven de 30.000 punten uit te komen. De winsten volgen op het nieuws over verdere positieve ontwikkelingen rond vaccins tegen het coronavirus. Ook leidt het begin van de machtsoverdracht aan de nieuwe regering van president-elect Joe Biden tot optimisme.

De Dow-Jonesindex stond na enige minuten handelen 1 procent hoger op 29.864,11 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,6 procent bij op 3598,44 punten en techbeurs Nasdaq steeg een fractie tot 11.884 punten.

De federale overheidsdienst General Services Administration (GSA) heeft de verkiezingszege van Biden erkend, waarmee de zittende president Donald Trump een groot deel van zijn verzet tegen zijn Democratische opvolger staakt. De aankomende president krijgt nu toegang tot federale overheidsmiddelen en relevante geheime informatie. Voor de markten speelt bovendien mee dat Trump zijn verkiezingsnederlaag lijkt te erkennen. Dat kan voor verbeterde verhoudingen tussen Republikeinen en Democraten zorgen in onderhandelingen over een nieuw economisch steunpakket.

Luchtvaartbedrijven

Luchtvaartbedrijven als Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines wonnen tot 4,3 procent. Ondanks sombere voorspellingen van de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA over vorig jaar waren de vliegmaatschappijen weer in trek door de hoop op de snelle komst van een vaccin.

Automaker Tesla werd op de beurs voor het eerst meer dan 500 miljard dollar waard. Het aandeel steeg bijna 2 procent na een positief analistenrapport

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mr.Windows 24 november 2020 16:05
  quote:

  Rowi62 schreef op 24 november 2020 16:00:


  FASTNED + 38% weer vandaag ongelooflijk , als dat maar goed gaat. Corelabs gaat ook weer goed maar is een ander verhaal.


  Ik wist niet dat Fastned genoteerd staat in de USA....Volgens mij is het een lokaal fonds in Nederland wat wel bezig is met een (m.i.) goede opbouw qua oplaadstations. Er komen steeds meer auto's met een stekker en die gaan ook wel eens naar andere landen.
 2. forum rang 6 Rowi62 24 november 2020 16:43
  quote:

  Mr.Windows schreef op 24 november 2020 16:05:


  [...]

  Ik wist niet dat Fastned genoteerd staat in de USA....Volgens mij is het een lokaal fonds in Nederland wat wel bezig is met een (m.i.) goede opbouw qua oplaadstations. Er komen steeds meer auto's met een stekker en die gaan ook wel eens naar andere landen.
  Alleen CoreLabs heeft een (CLB) notering in de USA en dus in Nederland. (ik zeg dat over Fastned nergens toch ?)
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare