Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronaherstel ook merkbaar in staalproductie

Gepubliceerd op 24 november 2020 14:52 | Views: 3.308

ArcelorMittal 25 jan

17,99 -0,65 (-3,49%)

BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde staalproductie lag in oktober 7 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de internationale brancheorganisatie World Steel Association (worldsteel). De organisatie merkt wel op dat door de crisis veel onzekerheden zijn, en dat er mogelijk nog aanpassingen volgen op de ramingen nu.

De 64 bij worldsteel aangesloten landen waren samen goed voor een productie van 161,9 miljoen ton staal. Meer dan de helft daarvan kwam uit China (92,2 miljoen ton). Dit land voerde de productie met 12,7 procent op ten opzichte van een jaar eerder. in India werd bijna 1 procent meer staal geproduceerd. In Japan was sprake van bijna 12 procent minder productie.

In de Verenigde Staten zakte de productie met ruim 15 procent. In Brazilië ging het om een stijging van 3,5 procent. In Europa was het beeld gemengd. In Italië en Spanje werd minder geproduceerd. Duitsland wist juist meer staal te produceren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 73% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 24 november 2020 15:31
    Zaken leven gaat gewoon door. Olie is de categorie die te sterk gedaald is (Royal Dutch, Fugro SBM en small cap Core Labs). Feest gaat daar nog wel even door. Van elk wat en gaan met die banaan.

    Bedenk : Half Nederland zit met een volle spaarrekening zonder reizen, diners en benzine kosten. Ik heb al zeker 10000 minder uitgegeven als normaal. Helaas is er ook een helft die het slecht heeft maar straks weet Wopke ons wel weer te vinden! Prima.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare