Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Xiaomi springt in gat Huawei en beleeft groeispurt

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft het derde kwartaal van dit jaar uitstekende zaken gedaan. De onderneming zag de omzet op jaarbasis met ruim een derde stijgen, geholpen door de problemen bij branche- en landgenoot Huawei die wordt tegengewerkt door Amerikaanse sancties.

Xiaomi profiteerde onder meer van de snelle uitrol van het 5G-netwerk in China en daarmee van de extra verkopen van de toestellen die geschikt zijn voor het supersnelle mobiele internet. Xiaomi beleefde ook een sterke groei met zijn internationale activiteiten, met name in Frankrijk en Spanje waar de uitrol van 5G in een stroomversnelling raakte.

Ook in India is het Xiaomi gelukt flink aan marktaandeel te winnen. De Chinese onderneming maakt onder meer naam als budgetaanbieder van smartphones. De wereldwijde leveringen stegen met 42 procent.

De Amerikaanse sancties tegen Huawei zorgden ervoor dat dit concern zijn opbrengsten juist met ruim een vijfde zag dalen. Huawei wordt door de VS onder meer beschuldigd van spionagepraktijken in opdracht van Peking, hetgeen door Huawei zelf wordt ontkend.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Red_ 24 november 2020 14:32
    quote:

    Spreiding schreef op 24 november 2020 12:35:

    U heeft wel eens de jaarrekening van Xiaomi doorgelezen begrijp ik hier uit? Dan hebben we wellicht verschillende gelezen. Een kern gezond bedrijf, met kwalitatief mooie innoverende producten. Laat die China-angst een beetje vieren, niet alles uit China is eng.
    Ik zeg ook niet dat het eng is. Ik beweer alleen dat alle grote Chinese belangrijke bedrijven indirect staatsbedrijven zijn en/of staatssteun ontvangen. Accountantsrapporten zijn onbetrouwbaar en de eigenaren veelal niet transparant.
    Door deze creatieve boekhouding vliegen er miljarden richting China, waarvan zij vervolgens weer US staatsschuld + Afrika opkopen en vastgoed verzamelen. Zo blijft het piramidespel heerlijk op gang.
  2. forum rang 4 Red_ 24 november 2020 15:27
    quote:

    Spreiding schreef op 24 november 2020 14:54:

    De jaarrekening is gecontroleerd en samengesteld door PwC. U suggereert dus dat dit accountantskantoor niet betrouwbaar is. Met andere woorden is niet alleen China onbetrouwbaar, maar elk bedrijf in de wereld dat wordt gecontroleerd door dit accountantskantoor.
    Tja over accountants:
    - China en accountantregels:
    Chinese bedrijven vallen niet onder de in Europa en de Verenigde Staten geldende boekhoud- en accountantsregels, in ieder geval niet voor het deel waarin ze in China actief zijn. Dat maakt het voor potentiële investeerders uit de rest van de wereld moeilijk om betrouwbare informatie te krijgen.

    - Wie betaalt de accountant? En heeft u daarbij het idee dat dat dus heel onafhankelijk is?
    - Wirecard
    - Luckin Coffee: www.dutchcowboys.nl/techinasia/nasdaq...
  3. tijdvoor€ 7 december 2020 17:00
    gewoon een gaaf bedrijf waar ik een pleur aandelen van gekocht heb. Nadat ik de winkels in Portugal zag en de producten heb bekeken en gebruikt ben ik overtuigd dat de prijs/kwaliteit in ieder geval een interessante is. Daarbij opgeteld dat in andere delen van de wereld met een flinke afzetmarkt zij nummer 1 zijn, dacht ik: ik waag de gok. Op 2.50 ingestapt. We gaan het zien.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links