Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Investeringen KPN raken vrije kasstroom'

Gepubliceerd op 24 november 2020 09:31 | Views: 4.372

KPN 25 jan

2,62 -0,01 (-0,34%)

AMSTERDAM (AFN) - De investeringen waar KPN voor staat met de uitrol van het glasvezelnetwerk en verdere digitalisering pakken negatief uit voor de vrije kasstroom (FCF) van de onderneming. Dat concluderen analisten van ING en KBC Securities na de strategie-update van het telecomconcern.

Volgens KBC zal KPN ook te maken krijgen met hogere belastingafdrachten. Dit alles heeft effect op de vrije kasstroom die KPN op 750 miljoen euro raamt. KBC had hier gerekend op zeker 880 miljoen euro, waar in de markten alom rekening werd gehouden met 857 miljoen euro.

Qua dividendbeleid, jaarlijks 3 tot 5 procent groei, voldoet KPN wel aan de verwachtingen. Alles bij elkaar zijn de gevolgen van de extra investeringen en de ambities goed te verklaren, aldus de kenners.

Hogere kosten

Volgens ING gaat de uitrol van het glasvezelnetwerk gepaard met hogere kosten dan eerder geraamd. Daarbovenop komen de extra kosten voor belastingen. Ondanks dat kostenbesparingen die pijn iets verzachten, spreekt ING van een teleurstellende FCF-raming.

KBC houdt vast aan zijn accumulate-advies op KPN met een koersdoel van 2,90 euro. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 2,50 euro. Het aandeel KPN noteerde dinsdag omstreeks 09.25 uur 0,4 procent hoger op 2,50 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 83% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. xof 24 november 2020 11:01
    Goh wat een open deur!

    Investeringen gaan ten koste van de vrije kasstroom,

    Hebben de academici van deze banken misschien ook wel eens geleerd dat investeringen een toekomstig rendement kunnen opleveren.

    De overname interesse van oa EQT komt zomaar uit de lucht vallen. Die Zweden zijn helemaal gek, zeker.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare