Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

China komt met belangrijke hervorming

Gepubliceerd op 24 nov 2019 om 13:20 | Views: 6.467 | Onderwerpen: China

PEKING (AFN) - China gaat strengere straffen opleggen aan bedrijven die intellectuele eigendomsrechten schenden. Daarover hebben de Communistische Partij en belangrijke autoriteiten in Peking zondag nieuwe richtlijnen uitgegeven.

Het gaat om een belangrijk onderwerp uit het handelsoverleg met de Verenigde Staten. Die willen al langer dat China stopt met het door de vingers zien van schendingen van bijvoorbeeld patenten. Chinese bedrijven zouden Amerikaanse uitvindingen proberen te stelen en vervolgens kopiëren.

De nieuwe richtlijnen van Peking zijn bedoeld voor lagere overheden in het land. Die zullen ze moeten doorvoeren. De Chinese regering heeft daarnaast aangegeven te onderzoeken of het mogelijk is de drempels voor strafrechtelijk optreden tegen schenders van intellectuele eigendomsrechten te verlagen. Verder streven de Chinezen ernaar om het makkelijker te maken voor slachtoffers van dit soort overtredingen om een schadevergoeding te claimen.

President Donald Trump liet vrijdag nog weten dat een deal met China heel dichtbij is. China had eerder die dag al gezegd graag een deal te willen sluiten, maar alleen op basis van gelijkheid en wederzijds respect.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaspersky
0
Waarom is het interne beleid van China belangrijk voor de ontwikkelingen op handelsniveau? Natuurlijk een goede stap voor bedrijven actief in China.
Gerrit
0
Het gaat om China die patentrechten schend door bedrijfsgeheimen te stelen (hacken) van grote internationale bedrijven. China treed hier (bewust?) slecht tegen op. Geen ontwikkelingskosten maar wel het eindproduct. Daarom is dit belangrijk voor Trump.
alias1
0
Als Trump niet negatief Twittert op dit (m.i. positieve) bericht zullen de beurzen met +0,7% groen openen. Mogelijk de opmaat voor een eerste deal.
Maradonna11
0
quote:

hosternokke schreef op 24 nov 2019 om 21:18:


Geen woorden maar daden.

Ja deze leus hoor je bij onze vrienden uit 010 gelukkig niet meer
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links