Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Weinig ruimte voor brexit-deal luchtvaart'

LONDEN (AFN) - Britse luchtvaartmaatschappijen moeten er niet op rekenen dat zij zonder meer door kunnen blijven vliegen als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Brussel lijkt namelijk niet van plan daar zonder slag of stoot een regeling voor te treffen. Dat meldt zakenkrant Financial Times (FT) op basis van gelekte documenten.

Brussel bereidt zich in samenspraak met de 27 overblijvende lidstaten voor op de onderhandelingen over de toekomstige banden tussen de EU en Groot-Brittannië. Met name op het gebied van luchtvaart ziet de Europese Commissie volgens FT ,,weinig ruimte voor creativiteit of een regeling op maat''.

Dat zou betekenen dat Britse maatschappijen na de brexit automatisch allerlei vergunningen kwijtraken die nodig zijn om van en naar EU-bestemmingen te vliegen. Ook zouden zij voor minstens de helft eigendom moeten worden van aandeelhouders binnen de EU om vluchten aan te mogen bieden tussen twee plaatsen in dat gebied.

Notering Britse beurs

British Airways bijvoorbeeld is als onderdeel van de luchtvaartgroep IAG genoteerd aan de London Stock Exchange en heeft vooral Britse aandeelhouders. Datzelfde geldt voor prijsvechter easyJet. Zelfs Ryanair kan als Iers bedrijf problemen krijgen, omdat het mede door zijn notering in de Britse hoofdstad straks voor het overgrote deel in handen is van aandeelhouders buiten de EU.

De Britten gingen er tot dusver van uit dat zij voor de luchtvaartsector wel een gunstige deal zouden kunnen sluiten. Zij wezen daarbij op het gemeenschappelijke belang van goede transportverbindingen met het Europese vasteland. Bovendien zouden vakantielanden als Spanje en Griekenland de jaarlijkse stroom Britse toeristen niet kunnen missen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 24 november 2017 14:15
    Wat een ongelofelijke hoeveelheid bluf van de EU. Ze hebben deze gespierde taal nodig, want ze krijgen nu pas door dat de Engelsen de overhand hebben in de onderhandelingen.
    Dit is een pokerspel waarbij door de EU enge deelbelangen (bijv. AirFrance/KLM/Lufthansa) naar voren worden geschoven om de Europeaan (die straks de rekening gaat betalen) ervan te overtuigen, dat de EU een solide basis is. It isn't.
    Dring Britten in een hoek en - zoals die mislukte Oostenrijkse kunstschilder destijds moest ervaren - ze gaan over in een "tool, sweat and tears mode' en - anders dan de Fransen destijds- gaan voor de overwinning.
    Haal Barnier en Verhofstadt weg uit de onderhandelingen, ze maken brokken.
  2. hap 25 november 2017 13:06
    Het gestuntel aan Britse kant is tenenkrommend. Wel veel grote woorden, zoals door "self-admitted nasty piece of work" Boris Johnson, maar geen enkel concreet idee over hoe de Brexit uit te voeren. Geholpen door hun riool-journalistiek (met dank aan Rupert Murdoch) wordt het UK geplaagd door een overmaat aan volledig incompetente politici.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,956 17:37
+0,076 +0,77%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links