Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Datacenters verrassen bij Intel

SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - Chipmaker Intel heeft de verkoop van technologie voor datacenters het afgelopen derde kwartaal verrassend zien toenemen. Ook de kwartaalwinst en de prognose van het Amerikaanse concern waren sterker dan door kenners in doorsnee was voorzien. Het aandeel ging in de Amerikaanse nabeurshandel duidelijk omhoog.

De belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML zag de omzet bij zijn datacenter-onderdeel DCG met 4 procent aandikken tot 6,4 miljard dollar. Wall Street rekende vooraf op een krimp met 8,5 procent. Het grootste onderdeel van Intel, Client Computing, zette een omzet van 9,7 miljard dollar neer. De Internet of Things-divisie was goed voor 1 miljard aan opbrengsten.

In totaal kwam de omzet van Intel uit op 19,19 miljard dollar, van 19,16 miljard dollar een jaar eerder. De winst bedroeg bijna 6 miljard dollar, minder dan de 6,4 miljard dollar een jaar terug. Dat is een winst per aandeel van 1,35 dollar.

Voor het vierde kwartaal rekent de onderneming op een winst per aandeel van 1,24 dollar op een omzet van 19,2 miljard dollar. De prognose voor heel 2019 werd opgevoerd. Daar staat nu een omzetverwachting van 71 miljard dollar, van een eerdere prognose van 69,5 miljard dollar. De winst per aandeel komt uit op 4,42 dollar. Eerder was die schatting nog 4,40 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML
Intel Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. ASML Holding 17:39
    834,800
    +0,06% +0,500
  2. Intel Corp 23 apr
    34,270
    -0,41% -0,140

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links