Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Grote aandeelhouders morren bij Commerzbank'

Gepubliceerd op 24 okt 2019 om 21:01 | Views: 2.097

COMMERZBANK AG 13 dec

5,47 +0,01 (+0,15%)

ING 13 dec

10,70 +0,06 (+0,53%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse Commerzbank heeft het naar verluidt aan de stok met twee grote aandeelhouders. Cerberus Capital Management en andere partij vinden dat de onlangs aangekondigde kostenbesparingen bij het financiële concern niet ver genoeg gaan, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De winstgevendheid van Commerzbank is minder dan de helft van wat het zou moeten zijn en de geplande verkoop van de Poolse dochteronderneming mBank zou een vergissing zijn, aldus een van de partijen. De andere aandeelhouder heeft de plannen van de bank zelfs een ramp genoemd. Cerberus, goed voor een belang van circa 5 procent in Commerzbank, weigerde commentaar te geven.

Commerzbank kwam in september met zijn nieuwe financiële doelstellingen. Dat plan kon veel analisten toen al niet overtuigen omdat het geen wezenlijke verbeteringen biedt wat betreft de winst of het dividend. De bank ziet zich gedwongen in de kosten te snijden, na zwakke resultaten tegen een achtergrond van de afzwakkende Duitse economie en lage rentes. Een beoogde fusie met Deutsche Bank liep eerder dit jaar spaak.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ING 89% zegt kopen 9 stemmen
COMMERZBANK AG 86% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

COMMERZBANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links