Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groeivertraging voor industrie eurozone

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in oktober minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van een voorlopig cijfer. De groei staat onder druk door de wereldwijde handelsspanningen.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de industrie in het eurogebied weerspiegelt, noteerde een stand van 52,1, tegen 53,2 in september. Ook in de dienstensector zwakte de groei af. Hier werd deze maand een stand genoteerd van 53,3, tegen 54,7 vorige maand. Een waarde boven de 50 duidt op groei, eronder is er sprake van krimp.

De mindere bedrijvigheid in de Duitse industrie droeg bij aan de groeivertraging. In de grootste economie van de eurozone ging de betreffende inkoopmanagersindex ging van 53,7 naar 52,3. De consensus van economen lag op 53,4. Voor de Duitse dienstensector werd een niveau gemeld van 53,6, tegen 55,9 een maand eerder. Hier was in doorsnee op een stand van 55,5 gerekend

De groei van de industrie in Frankrijk zwakte deze maand ook wat af. De Franse dienstensector trok daarentegen aan. De samengestelde inkoopmanagersindex, die de bedrijvigheid van de Franse industrie en dienstensector weerspiegelt, kwam uit op een stand van 54,3, tegen 54 een maand eerder. Economen hadden door de bank genomen gerekend op een stand van 53,9.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links