Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sanoma Nederland verbetert winstgevendheid

HOOFDDORP (AFN) - Sanoma Media Nederland, moederbedrijf van onder meer nieuwssite Nu.nl en tijdschriften Donald Duck en Libelle, heeft zijn winstgevendheid verbeterd. Het bedrijf dankt de goede resultaten onder meer aan kostenbesparingen. Verder is de kortings-app Scoupy volgens Sanoma een succes, terwijl ook geprofiteerd werd van goede resultaten met de losse verkoop van tijdschriften.

Sanoma Nederland sloot het derde kwartaal af met een omzet van 106 miljoen euro, tegen 104 miljoen euro een jaar eerder. Over de eerste negen maanden van het jaar is sprake van een dalende omzet. De opbrengsten kwamen uit op 310 miljoen euro, van 323 miljoen euro een jaar geleden. De winst verbeterde in de eerste negen maanden van dit jaar tot 53 miljoen euro. Eenmalige effecten, zoals de verkoop van SBS, worden daarbij buiten beschouwing gelaten.

Bij het Finse moederbedrijf was in de eerste negen maanden van het jaar sprake van een vrijwel stabiele omzet van ruim 1 miljard euro. In het derde kwartaal werd de omzet op jaarbasis vooruit geholpen door overnames. Verder verbeterde ook Sanoma zijn winstgevendheid, geholpen door het beëindigen van een contract voor verlieslatende ijshockey uitzendrechten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links