Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine uitslagen voor Europese beurzen

Kleine uitslagen voor Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa bleven dinsdag dicht bij huis. Beleggers kregen een keur aan bedrijfsinformatie te verwerken. Ook waren ze in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, later deze week. Op het Damrak dook Randstad in de min na een teleurstellend handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 stond halverwege de middag 0,3 procent lager op 544,56 punten. De MidKap bleef vlak op 833,93 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt bleven ook vlak, die in Londen daalde een fractie.

Randstad viel op in de hoofdindex met een verlies van 4,8 procent. Daarmee was het fonds de grootste daler van de AEX. De uitzender boekte in het afgelopen kwartaal meer omzet, maar de nettowinst viel lager uit. Dat komt onder meer doordat het bedrijf flink investeert in het vorig jaar overgenomen Monster in de VS.

Philips

Zorgtechnologiebedrijf Philips zakte ruim 3 procent, na een adviesverlaging door Kepler Cheuvreux. SBM Offshore voerde de stijgers in de AEX aan met een winst van 0,8 procent.

In de MidKap prijkte Wessanen bovenaan met een plus van een kleine 4 procent. Het natuurvoedingsbedrijf meldde een ,,solide kwartaal'', waarin de nettowinst met meer dan 40 procent steeg. Kunstmestfabrikant OCI leverde 1,8 procent in en was de grootste daler.

Flow Traders

Flow Traders herstelde van een eerdere koersval en won ruim 1 procent. De beursintermediair verdiende afgelopen kwartaal minder met zijn handelsactiviteiten en zag de winst halveren.

In Frankfurt kwam BASF met resultaten. Het Duitse chemieconcern profiteerde afgelopen kwartaal van de toegenomen vraag naar zijn chemicaliën. Niet alleen werden er meer van de producten aan de man gebracht, ook de prijzen waren hoger. Het aandeel zakte desondanks 1,6 procent.

UniCredit

UniCredit won 1,6 procent in Milaan. De grootste bank van Italië boekte flink meer winst in het afgelopen kwartaal, dankzij de verkoop van zijn vermogensbeheertak Pioneer. UniCredit publiceerde maandag door een fout al onverwacht voorlopige cijfers die bovendien niet geheel klopten. Die cijfers werden snel ingetrokken.

Fiat Chrysler boekte fors meer winst door de hogere verkoop van SUV's en door lagere kosten. Op de beurs van Milaan won het aandeel van de automaker ruim 3 procent.

De euro was 1,1762 dollar waard, tegen 1,1742 een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 0,7 procent meer op 52,26 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 57,63 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 24 oktober 2017 17:03
    Ook bij mij draait de zaak niet daverend,aanvankelijk leek het knaken rapen met besi te worden,maar hij moet er snel uitscheien met zakken,anders moet er nog geld bij vandaag.
    De koersreaktie rondom randstad,vond ik ronduit belachelijk,bijna alle cijfers waren,mooi tot zeer mooi,alleen die amerikaanse overname is waarschijnlijk,een beetje een kat in de zak,dan denk je,inplaats van 5% omhoog,nu mischien 2of3%,welnee,op het dieptepunt 7% naar beneden,ronduit idioot!!
    De metaaltjes staan zo'n beetje stil vandaag,verblijdend is dat Dalm al inspeelt op het komende,gigantische koper tekort,als we allemaal elektrisch gaan rijden,zijn prijzen gingen bij alles wat met koper te maken heeft 10% omhoog.
    Morgen het groene bier met cijfers,wat gaat hij doen?? Zal hij ook zo'n dreun krijgen,omdat de cijfers in europa,waarschijnlijk,iets minder florisant zijn??
    Als we naar shelletje kijken,dan is de elektriek,nog wel even toekomst,ik hoop dat er toch nog een leuk slotaccoord komt,amerika geeft het goede voorbeeld,geluk ermee!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links