Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sterk kwartaal machinebouwer Caterpillar

Gepubliceerd op 24 okt 2017 om 14:01 | Views: 857

Caterpillar Inc 19:55

135,85 +2,16 (+1,62%)

DEERFIELD (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern Caterpillar heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van aantrekkende investeringen van zijn klanten in diverse sectoren. De fabrikant van zware machines voor onder meer olie- en gasindustrie en de land- en mijnbouw zag de opbrengsten met bijna een kwart oplopen en verhoogt bovendien zijn prognoses voor heel 2017.

De totale omzet kwam uit op 11,4 miljard dollar (9,7 miljard euro), tegen 9,2 miljard dollar een jaar eerder. De groei was met name te danken aan een sterkere vraag vanuit de Amerikaanse olie- en gasindustrie en vanuit de bouwsector in China. Ook mijnbouwers staken meer kapitaal in nieuwe machines.

Caterpillar zag de nettowinst bijna verviervoudigen tot 1,1 miljard dollar. Het bedrijf gaat nu voor heel 2017 uit van een omzet rond de 44 miljard dollar. Dat is aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte. De prognose voor de winst per aandeel, afgezien van eenmalige posten, is opgeschroefd van 5 dollar naar 6,25 dollar. In het derde kwartaal was dat 1,95 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Caterpillar Inc 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Caterpillar Inc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links