Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wessanen winstgevender dan verwacht'

Gepubliceerd op 24 oktober 2017 09:53 | Views: 3.918

AMSTERDAM (AFN) - De omzet die Wessanen dinsdag rapporteerde over het derde kwartaal, ligt iets onder de verwachting. Dat komt evenwel door een versnelde afbouw van de productie van huismerken, een ontwikkeling die wel de winstgevendheid ten goede komt. De onderliggende groei en de winstgevendheid zijn wel beter dan verwacht, aldus analist Alan Vandenberghe van KBC Securities.

Al met al vindt Vandenberghe de resultaten geruststellend, met een solide groei voor de eigen merken van Wessanen en een stijgende marge. Dat bewijst volgens hem dat de vraag naar natuurvoedingsproducten zich sterk blijft ontwikkelen. Verder stipt hij aan dat het bedrijf de schuld blijft afbouwen, zodat ruimte ontstaat voor verdere overnames.

Analist Karel Zoete van Kepler Cheuvreux spreekt net als het bedrijf zelf van ,,solide'' resultaten. Het operationele resultaat is volgens hem beter dan verwacht. Maar net als zijn collega bij KBC vindt hij dat de koers van het aandeel al vrij hoog staat.

Hold-advies

ING schrijft juist dat naast de omzet, ook de winstmarge tegenvalt. Desondanks vindt analist Reginald Watson dat Wessanen een goed kwartaal achter de rug heeft. Hij wijst onder meer op de verbetering die het bedrijf heeft laten zien in Duitsland en op de toename van het marktaandeel in Frankrijk.

Alle drie de marktvorsers hebben een hold-advies. Het aandeel Wessanen stond na dik een uur handel 3,9 procent hoger op 16,25 euro.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare